Élet-Stílus

A legbizarrabb urna, amit valaha is látott

Aranyurna (urna, )
Aranyurna (urna, )

Hogy az özvegyasszonyok a lehető legközelebbi kapcsolatban maradhassanak elhunyt párjukkal.

Egy fiatal holland designer alkotásán ámul az egész világ, aki egy egyébként gyönyörűen elkészített „memóriadobozt” készített özvegyasszonyoknak, amivel megemlékezhetnek az életük párjával eltöltött intim pillanatokra. A „21 gramm” névre keresztelt doboz sok mindenre képes. Elhelyezhető benne az elhunyt kedvenc parfümje, és úgy van kialakítva, hogy akusztikus erősítőként ki tudjon hangosítani egy okostelefont, lehetőséget adva a pár kedvenc zenéinek lejátszására.

Fotó:Mark Sturkenboom

A világsajtóba azonban egyetlen egy dolog miatt került be. Az aranyozott urna miatt. Ami egyben műpéniszként is funkcionál, hogy az özvegyek újra intim közelségbe kerülhessenek elhunyt szerelmükkel. Igen, jól olvasták. A 21 gramm hamu tárolására alkalmas urna egyben szexuális játékszer is.

 Fotó:Mark Sturkenboom

A tervező, Mark Sturkenboom a Metro című lapnak elmondta: a „műpéniszurna” ötlete azután jutott az eszébe, hogy többször is segített egy öreg hölgynek a bevásárlásban, és a nő mindig nagy szeretettel beszélt elhunyt férjéről, akinek hamvait egy urnában tárolta az ablak közelében, ami a designer szerint egyáltalán nem tükrözte ezt a szeretet. Ebben az időszakban olvasott egy cikket „özvegyekről, tabukról, szexről és intimitásról”, és akkor ötlött fel benne a gondolat, hogyan tudna egy olyan tárgyat készíteni, ami „a szerelemről, hiányról és intimitásról” szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik