Élet-Stílus

Különleges barátot kapott a lábak nélkül született kislány

Legutóbbi kórházi látogatásakor kapott egy kiskutyát, aki mint kiderült, szinte mindenben hasonlít rá.

A hároméves dél-karolinai Sapphyre különleges kislány. Bár orvosai azt mondják, teljesen egészséges, hiszen se genetikus, se egyéb más rendellenessége nincs, megmagyarázhatatlan módon mégis ujjak és alsó végtagok nélkül született. Azóta három év telt el. Sapphyre ezalatt tucatnyi műtéten és egyéb orvosi beavatkozáson esett át, mindezt azért, hogy egyszer lábra állhasson.


Kép forrása: ABC News

A kislány édesanyja, Ashley Johnson az ABC News című amerikai hírcsatornának elmondta, hála a lelkiismeretes kezelőorvosoknak és a tökéletesen illeszkedő műlábaknak, Sapphyre ma már pontosan ugyanolyan mozgékony és eleven, mint kortársai. A mosolygós kislány legutolsó kórházi látogatásakor ráadásul nem csak új lábakat, de egy különleges barátot is szerzett.

Dan hadnagy. A Forrest Gump című film mindkét lábát elvesztő szereplője után, így nevezte el Sapphyre azt a hófehér németjuhász kölyköt, aki hiányzó mellső manccsal született és akit ajándékba kapott a kutyus tenyésztőjétől. “Mikor megláttam a kölyköt azonnal Sapphyre jutott eszembe, és az, milyen nagyszerű csapat lenne belőlük” – magyarázta a férfi, aki szerette volna, ha a kiskutya révén Sappyhre rájön, az, hogy valaki, valamiben más mint a többiek, nem feltétlenül rossz.

 

A kislány szülei szerint Sapphyre és Dan hadnagy már egy nap után megtalálták a közös hangot. “Olyan, mintha mindig is ismerték volna egymást. A nap szinte minden percét együtt töltik” – árulta el az anya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik