Élet-Stílus

Közelségével segíti az idős betegeket az “ápolókutya”

nala(960x640).jpg (kutya)
nala(960x640).jpg (kutya)

A kis Nalát soha nem idomították arra, amit csinál: ösztönösen tudja, az idősotthon lakói közül kinek van rá a legnagyobb szüksége.

Emlékeznek még Rademenesre? A csodálatos lengyel ápolómacskára, aki közelségével gyógyítja beteg, vagy épp műtét után lábadozó négylábú társait? Nos, úgy tűnik a fekete bársonytalpúnak kihívója akadt, méghozzá egy aprócska minnesotai kutyus, Nala személyében.

 

A miniatűr uszkár évek óta, minden áldott nap elkíséri gazdáját, Doug Dawsont munkahelyére, aki egy idősotthonban dolgozik ápolóként. Nala ráadásul nem csak időzik benn, hanem még a munkába is besegít, ösztönösen megérzi ugyanis, melyik az a beteg, akinek a leginkább szüksége van egy kis négylábú vígasztalásra, bátorításra.

 

Doug azt mondja, kutyája az idősotthonba érkezve végigjárja az egész épületet, minden lakóhoz beköszön, majd kiválasztja azokat, akiknél hosszabb ideig időzik. Nalát erre egyébként soha, senki nem tanította, teljesen magától kezdett önkéntes munkájába, és a sorrendet, minden reggel saját maga találja ki.

Mondanunk se kell, hogy az otthon lakói imádják a kiskutyát, aki minden egyes nap bizonyítja, hogy néha a szeretet a legjobb orvosság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik