Élet-Stílus

Mindössze 100 percet élt, mégis életet mentett a kisfiú

ikrek(960x640).jpg (ikrek, )
ikrek(960x640).jpg (ikrek, )

Tedy szülei a terhesség 12. hetében tudták meg, hogy gyermekük súlyos rendellenességgel fejlődik. Nem akarták elvetetni.

“Az orvosok többször is ajánlgatták nekünk az abortuszt, de mi mindannyiszor nemet mondtunk rá” – nyilatkozta a Mirror című brit lapnak Nagy-Britannia legfiatalabb szervdonorjának édesanyja. Jess Evans a lap kérdésére elmondta azt is, azért döntött úgy, hogy világra hozza a kisfiát, mert szeretett volna vele találkozni. “Nem érdekelt, mennyi időt tölthetünk majd vele, látni akartam.”


Képek forrása: Trinity Mirror

Jess-szel és férjével, Mike Houlstonnal a várandósság 12. hetében közölték az orvosok, hogy ikergyermekeik közül az egyik súlyos rendellenességgel fejlődik. “A betegség megakadályozta, hogy Tedy agya és koponyája megfelelően fejlődjön” – árulta el az anya, majd hozzátette, az orvosa már akkor felkészítette arra, hogy a kisfia vélhetően halva születik, de ha túl is éli a szülést, akkor se él néhány óránál többet.

“Persze az orvosok azonnal felajánlották az abortusz lehetőségét, de mi azt szerettük volna, ha a fiunk kap egy lehetőséget, így elutasítottuk. A terhesség második felében döntöttük el, hogy ha Tedy elmegy, felajánljuk a szerveit, hogy távozásával életeket menthessen” – ezt már a kisfiúk 30 éves édesapja, Mike nyilatkozta. “Tedy hősként élt és úgy is halt meg. Nem tudom elmondani, mennyire büszke vagyok rá.”

 

A kisfiú születése után szülei elmondása szerint alig valamivel többet élt, mint egy óra. Ezidő alatt Jess és Evans számos fotót készítettek róla, hogy később majd testvérének, Noahnak is bemutathassák. “Bár nem volt velünk sokat, csupán száz percet, ám ezalatt a rövid idő alatt megmentett egy életet” – mondja Jess büszkén, majd elárulja, kisfia veséi egy súlyos vesebeteg férfi életét mentették meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik