Élet-Stílus

Elhalt ikertestvérét találták meg a fiatal nő agyában

A 26 éves doktorandusz elképesztő dolgot tudott meg, miután hat évnyi szenvedés után úgy döntött, orvoshoz megy.

“Az egész rettenetesen ijesztő volt” – mesélte a Los Angeles-i NBC hírcsatornának a 26 éves Yamini Karanam betegségéről, ami hat évvel korábban kezdődött. Az Indiana Egyetem doktorandusz hallgatója elárulta, a kezdeti tünetek az évek során egyre komolyabbá váltak. “A végén már az is komoly nehézségeket okozott, hogy megértsem a hallott, vagy az írott szöveget. Az meg, mikor egyszerre több ember beszélt körülöttem, maga volt a pokol. Azt se tudtam, mi történik.”

Yamini egy konferencia után döntött úgy, hogy pontot tesz a furcsa ügy végére, és kivizsgáltatja magát. Csakhogy arra, ami ezután következett nem volt felkészülve: az alapos agyi vizsgálatok után, kezelőorvosa, dr. Hrayr Shahinian közölte vele, hogy agydaganata van. Yamini azt mondja, a diagnózist hallva megijedt, azt hitte, meg fog halni, de mikor orvosa elárulta, van rá esély, hogy a tumor jóindulatú, megnyugodott valamelyest.

A daganatot a nő orvosai a napokban, egy úttörő, száloptikás módszer segítségével távolították el. A tumorról ezt követően hamar kiderült, hogy egyáltalán nem olyasmi, amit az orvosok mindennap látnának. “A pályafutásom alatt legfeljebb kétszer láttam hasonlót” – magyarázta dr. Hrayr Shahinian, aki eddig 7-8000 agyműtetet végzett, majd elárulta, Yamini agyában egy úgynevezett magzati teratomára, a nő elhalt ikertestvérének szöveteit tartalmazó, jóindulatú cisztára bukkantak.

“A maradványokból arra következtetünk, hogy ez az ikertestvér sosem fejlődött ki teljesen. Ennek ellenére a cisztában hajat, fogakat és csontszövetet is találtunk” – tette hozzá az orvos, aki reméli, páciense a beavatkozás után gyorsan felgyógyul majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik