Élet-Stílus

Megható: halála után is gondoskodik négylábú védenceiről a magyar lány

nyitrai-lili(960x640).jpg (nyitrai lili, )
nyitrai-lili(960x640).jpg (nyitrai lili, )

A 18 éves lány utolsó kívánsága az volt, hogy halála után szerettei virágok és koszorúk helyett úgy emlékezzenek rá, hogy adományoznak egy állatmenhelynek.

“Szívszorító pillanatok részesei voltunk ma a Noé Állatotthonban, a megrendülésünk pedig azóta sem csillapodott” – posztolta tegnap Facebook-oldalára az állatvédő alapítvány, miután egy fiatal pár egy kosárnyi adománnyal kereste meg őket.

Ahogy az nem sokkal később kiderült, a két fiatal az adománnyal egy közelmúltban elhunyt szerettükre, Nyirati Lilire szerettek volna emlékezni. A 18 éves lányra, aki mindig is imádta az állatokat, olyannyira, hogy nem sokkal halála előtt arra kérte szeretteit, ahelyett, hogy virágokkal és koszorúval emlékeznek majd rá, halála után, ebből az összegből inkább egy állatmenhelyet támogassanak.

Szvszort pillanatok rszesei voltunk ma a NO llatotthonban, s megrendlsnk nem csillapul :(Egy 8 ves kislny,…

Posted by Noé Állatotthon Alapítvány on Sunday, April 19, 2015

Évek óta szenvedett májbetegsége miatt

Ahogy az a blogjából kiderült, Lili mindössze másfél éves volt, mikor az orvosok az úgynevezett primer szklerotizáló cholangitis (PCS) nevű májbetegséggel diagnosztizálták. A betegség a májban lévő epeutak gyulladását idézi elő, hosszú távon pedig májkárosodást okoz. Lilinél 2006-ban derült ki, hogy májátültetésre van szükség.

A fiatal lány ezt követően 2007. márciusában, majd 2008. januárjában is átesett egy májátültetésen. Sőt, 2014-ben sor került egy harmadik átültetésre is, amit sebésztechnikai szempontok miatt a németországi Essenben végeztek el. Bár sokáig úgy tűnt, a beavatkozás sikerrel járhat, Lilinél végül nem várt szövődmények alakultak ki, az állapota pedig romlani kezdett.

2015. februárjában mentőhelikopterrel szállították a budapesti Transzplantációs Klinikára, ahol kiderült, az egyetlen esélyét egy nagy kockázattal járó műtét, a lépkivétel jelentette. Utolsó műtétjéről ezt írja blogja:

“2015. április 09-én délelőtt a budapesti klinika dolgozói megpróbálták a lehetetlent…Nem sikerült. A lépkivétel végén Lili fáradt szíve nem dobbant többet, és hiába próbáltak meg mindent és még annál is többet, már nem volt visszaút.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik