Élet-Stílus

Golflabdányi tumort operáltak ki a háromnapos baba testéből

Az anya legrosszabb álma vált valóra, mikor kiderült, pár napos újszülöttje életveszélyben van.

“Az egész terhesség alatt volt egy nagyon rossz érzésem, hogy a kisbabámmal valami rossz fog történni” – emlékszik vissza az egy évvel ezelőtti eseményekre az amerikai nő, Nicole Monzietti az ABC Newsnak, majd hozzáteszi, amikor a szülés után orvosai azzal álltak elé, hogy a lány életveszélyben van, először szóhoz se jutott.


Képek forrása: Nicole Monzietti

A most nyolchónapos, életvidám és cserfes kislányon, Abbey-n szerencsére egyáltalán nem látszik, micsoda megpróbáltatásokon esett át már közvetlenül a születése után. Anyja azt mondja, már közvetlenül a szülés után feltűnt neki a pukli a baba hasán, amiről még aznap kiderült, hogy valójában egy nagyobb, grapefruit-nagyságú alhasi tumor.

Mivel a vizsgálatok kimutatták, hogy a kisbaba testéhez képest gigantikus tumor nyomja a gyerek belső szerveit, az orvosok a műtét mellett döntöttek. “Hogy a későbbiekben ne nőhessen vissza a daganat – amiről utóbb kiderült, hogy jóindulatú – fontos volt, hogy az orvosok egyben el tudják távolítani” – meséli Nicole, aki a császármetszés után három nappal a váróban ülte végi a többórás műtétet.

 

“És még csak nem is a várakozás volt a legrosszabb.” Nicole azt mondja, kis híján megőrjítette az aggodalom, míg arra várt, hogy lánya végre megmozduljon az operáció után. “Ma már szerencsére egészséges, és semmi nem utal arra, milyen megpróbáltatásokon esett át a születését követően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik