Élet-Stílus

“Megérdemli, hogy ne szenvedjen” – elkeseredetten harcol fiáért a magyar nő

A 12 éves fiú évek óta szenved komplex betegsége miatt. Édesanyja azt mondja, fia tisztában van az állapotával, amitől nem csak a teste, de a lelke is fáj.

“Napközben többször is elsírja magát, mert nem tud olyan dolgokat megcsinálni, amiket korábban igen” – panaszolja a kisfiú édesanyja, Eszed Ágnes a Borsnak, majd hozzáteszi, kisfia 12 évvel ezelőtt teljesen egészségesen született, kálváriája néhány hónappal később kezdődött.

Farkas Ricsi mindössze néhány hónapos volt, mikor az orvosok krónikus granulomatózist, vagyis a vérerek gyulladását diagnosztizálták nála. Másfél éves korában májtályogműtéten esett át, de már három hónappal ezután visszakerült a kórházba, miután tüdőtályog alakult ki nála. “Hat hétig géppel lélegeztették” – emlékezett vissza Ágnes a drámai időszakra.

Csakhogy a megpróbáltatások itt nem értek véget. Ricsi 2006-ban csontvelő, 2009-ben pedig tüdőátültetésen esett át. Mindkét esetben édesanyja volt a donor, aki azt mondja, a világon mindössze egy olyan beteg van, aki Ricsihez hasonlóan csontvelő- és tüdőtranszplantáción esett át. A beavatkozások ellenére a kisfiú állapota elkeserítő: Ágnes szerint lelkileg teljesen össze van törve, sokat sír, mivel tisztában van az állapotával.

Az asszony bízik benne, hogy a fotoferezis eljárás – mely során megtisztanák a kisfiú vérét – segíthet gyermekén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik