Élet-Stílus

Az orvosok sem tudják, miért haldoklik a 17 éves lány

Az érettségire készült, mikor az első tünetek jelentkeztek. Azt hitte, influenza, de nem sokkal később kómába esett. Most, a beszédet és a járást is újra kell tanulnia.

A színötös tanuló édesanyja, Kirsty Willard még most sem tudja felfogni mindazt, ami az elmúlt négy hónapban imádott lányával történt. Mint mondja, az egész annyira gyorsan és váratlanul történt, ráadásul azóta sem tudják pontosan, hogy mi támadta meg gyermekük szervezetét. “Még az orvosok sem tudják, hogy pontosan mi baja Natashának, csak annyi biztos, hogy a tüneteket az agyában levő gyulladás okozza” – idézte az anyát a brit Daily Mail.


Képek forrása: Facebook

A cikkből kiderült az is, hogy a 17 éves kamaszlány a betegsége elején influenzaszerű tünetekre panaszkodott, majd egyik pillanatról a másikra lett nagyon rosszul. “December 5-én este a barátaival töltötte az estét. Akkor már egy ideje folyamatosan a vizsgáira készült, és úgy érezte, szeretne egy kicsit lazítani. Az éjszaka közepén ért haza, és azonnal aludni ment” – emlékezett vissza a történtekre Kirsty.

Az anya szerint gyermeke a következő két napban influenzaszerű tünetekre panaszkodott. Állandó hát- és végtagfájdalmai voltak, és folyamatosan hányt, majd december 9-én, négy nappal az este után összeesett a szobájában. Azonnal mentőt hívtak hozzá, de hiába került gyorsan kórházba, sokáig az orvosok sem tudták megállapítani, hogy mi baja. “Most is csak annyit tudunk, hogy valamilyen gyulladás van az agyában, emiatt bénult le, és emiatt nem tud beszélni. Arról viszont fogalmunk sincs, mi válthatta ki a gyulladást” – mondta a nő.

 

Anyja szerint Natasha állapota javul: mostanra már beszél néhány szót, és az ápolók segítségével újra tanul járni is. “Azt egyelőre az orvosok sem tudják, mit tartogat a jövő a lányomnak, hogy felépülhet-e még egyáltalán” – zárta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik