Élet-Stílus

Nem kap pénzt műtétre a hasfal nélkül született magyar kisfiú

mutet(960x640).jpg (műtét, )
mutet(960x640).jpg (műtét, )

A kisfiú édesanyja azt mondja, az illetékesek azért utasítják el kérelmüket, mert fián nem látszik, hogy beteg.

A nyolcéves Danku Zsolt hasfal nélkül született, ami azt jelenti, hogy belső szerveit most kizárólag a bőr tartja a helyükön – írja a Blikk. A lap szerint a kisfiú emellett számos egészségügyi problémától szenved: refluxos, cukor- és vesebeteg, valamint asztmás, családja mégsem jogosult emelt szintű családi pótlékra.

De nem csak ez a gond. Zsolt édesanyja, a 41 éves Edit a Blikknek elmondta, noha létezik eljárás, amivel kisfia hiányzó hasfalát egy mesterséges hálóval pótolnák, Magyarországon nem végzik. “Németországban, egy tízórás műtéttel meg tudnák operálni Zsoltot, csakhogy az eljárás hétmillió forintba kerül, a költségeket viszont nem állja a tb” – panaszolta a nő.

Edit azt is hozzátette, hiába kereste meg az Emberi Erőforrások Minisztériumát és az Országos Egészségbiztosítási Pénztárt (OEP), sehol sem kecsegtették semmivel. Bár az OEP, amennyiben a műtét indokolt, engedélyezheti a külföldi beavatkozást, a támogatás mértékéről azonban majd csak utólag dönt.

Az anya azt mondja, most kénytelen kérni, másokra hagyatkozva boldogulni, de hiába minden, így sem sikerült összegyűjteniük a teljes összeget. “3-4 millió még a sok segítség ellenére is hiányzik” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik