Élet-Stílus

Halott férjétől esett teherbe a fiatal nő

Az ausztrál feleség képtelen volt elfogadni, hogy férje azelőtt meghalt, hogy családot alapítottak volna. Harcba szállt a spermájáért.

Azután, hogy imádott férje váratlanul, egy tragikus motorbaleset következtében meghalt, az ausztrál asszony összeomlott. Mint kiderült, férjével hónapok óta próbálkoztak a gyermekvállalással, ám egészen addig nem jártak sikerrel. Mikor az asszony – akinek nevét saját kérésére nem hozták nyilvánosságra – megtudta, hogy férje meghalt, úgy döntött, kerüljön bármibe is, gyermeket szül a halott férfinek.

A céltudatos nő émg a férj halála napján eljutott az ausztrál legfelső bíróságig, ahol a egy meghallgatáson követelte, hogy a bíróság engedélyt adjon arra, hogy az orvosok begyűjtsék halott férje spermáját. Mivel a meghallgatáson a fiatal nő bizonyítani tudta, hogy férjével már régóta tervezték a babát, a bíróság precedens értékű döntést hozott, és engedélyezte az asszonynak az eljárást.


A kép illusztráció
Kép forrása: Thinkstock

A bizarr történet két okból is egyedülálló: egyrészt, mivel Ausztráliában ezt megelőzően csak akkor juthattak a feleségek halott férjük spermájához, ha a férfi már a halála előtt mintát adott. Másrészt, mivel ez volt az első olyan alkalom, hogy az orvosok egy több mint 48 órája halott férfi testéből nyertek ki spermát. Steve Robson, az esetben érintett termékenységi specialista a Fairfax című ausztrál lapnak elmondta, hiába próbálták meggyőzni az asszonyt, hogy a halott férfi testéből kinyert sperma talán életképtelen, az nő kitartott a döntése mellett, és végül egészséges kisfiúnak adott életet.

Professzor Kelton Tremellen, aki begyűjtötte a mintát, hozzátette, nincs semmi arra utaló jel, hogy a kisfiú bármilyen negatív következményt szenvedett volna el fogantatása rendkívüli körülményei miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik