Élet-Stílus

Az év minden napjára előre főzött feleségének a katona

gondoskodas(960x640).jpg (gondoskodás, )
gondoskodas(960x640).jpg (gondoskodás, )

A 27 éves kínai férfi egy évben csak egyszer láthatja feleségét, de távollétében is igyekszik gondoskodni róla.

Amikor legutóbbi látogatásakor Yin Yunfeng rájött, hogy tanárnőként dolgozó felesége annyira túlterhelt, hogy sokszor még főzni sincs ideje, elképesztő ötlettel állt elő: kínai hadsereg tisztje, aki a következő években Tibetben – több ezer kilométerre otthonától – állomásozik majd, úgy döntött, annyi adag ebédet főz meg előre szerelmének, amennyi a következő látogatásáig kitart majd.

Az elhivatott férj végül a maratoni főzés során több mint ezer tésztagombócot készített el, ami mellett ráadásnak készített még 150 litert felesége kedvenc tésztaleveséből. És, ha mindez még nem lenne elég, a férfi az elkészített ételt ezután precízen kiporciózta és egyenként be is csomagolta. Az egy évnyi ellátmány végül megtöltötte a házaspár hűtőjét, így Yin kénytelen volt a szomszédok segítségét kérni: a fennmaradó adagokat így az ő hűtőjükben helyezték el.


Kép forrása: metro.co.uk

A Guizhou tartományból származó Yin egyébként elárulta, nagylelkű tettével azt szerette volna elérni, hogy felesége az év minden egyes napján gondoljon rá. “Észrevettem, hogy milyen feszített életet él, hogy a rengeteg olvasni- és készülnivaló közben szinte semmi ideje nem jut enni. Reméltem, hogy azzal, ha előre elkészítem neki az ebédjét, megkönnyíthetem az életét” – tette hozzá.

És úgy tűnik, Yin jósága nem marad viszonzatlan. Felesége, Zhao a riporterek kérdésére válaszolva elmondta, amikor meglátta, mivel töltötte Yin a szabadidejét, szóhoz sem jutott. “Be kell vallanom azt is, hogy a kis ételcsomagok megkönnyítik a mindennapjaimat, arról már nem is beszélve, hogy valahányszor kinyitok egyet, úgy érzem, Yin is itt van mellettem.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik