Élet-Stílus

Megható búcsút vettek babájuktól, aki a 27. héten született

ultrahang-kep(960x640).jpg (ultrahang, magzat, )
ultrahang-kep(960x640).jpg (ultrahang, magzat, )

Öt évet vártak arra, hogy szülők lehessnek, ám gyermek helyett végül csak egy doboz emléket vihettek haza a kórházból.

Amikor a 28 éves brit házaspár, Tracy és Phil Stephenson tavaly szeptemberben megjelent a várandósság 20. hetében esedékes ultrahang vizsgálaton, még nem tudhatták, hogy alig néhány óra múlva életük legnehezebb időszakával néznek majd szembe. Csak elmondhatatlanul boldogok, és visszafogott izgalommal várták, hogy végre újra megpillanthassák egyre cseperedő gyermeküket.


Képek forrása: Facebook

Mivel Tracy várandósságát megelőzően a házaspár öt éven át hiába próbálkozott a gyermekvállalással, mindketten nagyon várták, hogy végre a kezükbe tarthassák kisfiukat, Freddie-t, aki végül mesterséges megtermékenyítés segítségével fogant. Csakhogy jó hírek helyett, a leendő szülőket az ultrahangos vizsgálaton rettenetes hír fogadta: kiderült, hogy gyermekük nem úgy fejlődik, ahogy kellene, ezért kezelőorvosuk alapos vizsgálatokra küldte őket. “A kisfiunknak túlságosan sűrű volt a vére, ami megakadályozta, hogy a méhlepényből hozzájusson a szükséges oxigén- és tápanyagmennyiséghez” – mondja Tracy, majd hozzáteszi, az orvosok szerint a kis Freddie ekkor mindössze 223 grammot nyomott.

Tracy olyan gyógyszereket kapott, melyek a véráramlást javították, és amitől az orvosok azt remélték, segítenek majd abba, hogy a baba hízzon valamennyit, hogy esélye legyen a túlélésre. “Innentől kezdve minden egyes héttel kicsit jobban reménykedtünk, egészen a 27. hétig…” – idézi fel Tracy a szomorú pillanatot, mikor megtudta, elvesztette kisfiát.

 

“Mikor legközelebb megvizsgáltak, Freddie-nek már nem volt szívverése” – mondja Tracy, akit ezután befektettek a kórházba, hogy világra hozza gyermekét. “Először kiborultam. Nem értettem, hogy kényszeríthetnek arra, hogy ezek után természetes úton hozzam világra a gyermekemet, de végül megbékéltem a dologgal, sőt, amennyire csak tudtam, igyekeztem emlékeket gyűjteni.”

Miután a kis Freddie világra jött, a kórház megengedte, hogy szülei vele maradhassanak. “Órákig öleltük, babusgattuk őt. Próbáltuk elképzelni, milyen lett volna, ha velünk marad. Az együtt töltött idő, és a néhány közös fotó segített abban, hogy el tudjuk őt engedni” – teszi hozzá az anya, aki férjével azért kampányol, hogy kötelezővé tegyék az ultrahang vizsgálatot a terhesség 12. 22. és 32. hetében is.

Tracy úgy véli, ha gyermekét korábban megvizsgálják, kiderülhetett volna a fejlődési rendellenesség, és Freddie talán még ma is élne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik