Élet-Stílus

Úszás közben kapott halálos fertőzést a 20 éves lány

koral-(960x640).jpg (fertőzés, )
koral-(960x640).jpg (fertőzés, )

Az ismeretlen baktérium egy év alatt végzett a fiatal lánnyal, részben azért, mert tüneteit kezdetben senki sem vette komolyan.

Legalábbis ezt mondja a 20 éves Koral Reef gyászoló édesanyja, aki szerint lányát, betegsége kezdeti tüneteivel minden orvos azzal küldte haza, hogy nincs semmi baja. “Volt olyan orvos, aki azt mondta neki, hogy csak beképzeli, hogy beteg” – panaszolja Sybil Meister, aki azóta, hogy elveszítette gyermekét, arra tette fel az életét, hogy felhívja a szülők figyelmét azokra a láthatatlan veszélyekre, melyek kioltották lánya életét.

Balamuthia mandrillaris: így hívják azt az amőbát, amivel a 19 éves Koral egy családi nyaralás alkalmával fertőződött meg. “Néhány héttel Koral esküvője előtt a férjemmel úgy döntöttünk, nyaralni visszük őket” – mondja az anya, majd hozzáteszi, szerette volna, ha a szervezés miatt kimerült lánya kikapcsolódhat egy kicsit.

“Az első tünetek a víkend után jelentkeztek. Koral szédülésre, szűnni nem akaró fejfájásra és émelygésre panaszkodott, ám hiába küldtem orvoshoz, mindig azzal jött haza, hogy teljesen egészséges” – idézte a nőt a Press Enterprise. Sybil elárulta azt is, hogy a tünetek Koral esküvője után egyre rosszabbodtak: a fiatal lányt a meglévő fejfájásos epizódok mellett, gyakori hangulatváltozások és látászavarok kínozták.


Képek forrása: Facebook

“A következő orvoshoz már én is elkísértem, és kiharcoltam, hogy vizsgálják meg az agyát. Amikor megkaptuk az eredményeket, az orvosok nem hittek a szemüknek: a kislányom agyán hatalmas folt látszott.” A foltról, amiről az orvosok először azt hitték agydaganat, végül csak a mintavétel után derült ki, hogy egy agyavő amőba, a balamuthia madrillis, aminek jelenleg nincs ismert gyógymódja.

“Ott álltam Koral halálos ítéletével a kezemben, és azon tűnödtem, elmondjam-e neki.” Sybil végül úgy döntött, hallgat, mint mondja azért, mert lánya úgy sem emlékezett volna rá. “Hiába volt magánál, mintha valahol egész máshol járt volna. Az a valami, az az amőba elpusztította azt a csodás, életvidám lányt, aki a fertőzés előtt volt.”

 

“Néhány hét múlva már a teste egyik fele teljesen lebénult, aztán nem sokkal később kómába esett. Hiába kapta meg a kísérleti kezelést, nem használt, egy évvel a fertőzés után, tavaly októberben meghalt” – mondja az édesanya, aki most azért kampányol, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen komoly veszélyt jelentenek a bakteriális fertőzések. “A legtöbben nem veszik komolyan a veszélyt, fogalmuk sincs róla, hogy egy-egy ilyen fertőzés halálos is lehet” – teszi hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik