Élet-Stílus

Egy Facebook-posztból tudta meg, hogy rákos

A 36 éves nő azt mondja, szerencsésnek érzi magát, mert ha nincs a poszt, egy jó ideig nem ment volna még orvoshoz.

“Mielőtt kiderült, mi bajom, hónapokig szenvedtem. Hol amiatt, hogy fel vagyok puffadva, hol azért, mert fájt a hátam, és volt olyan is, amikor azért szenvedtem, mert székrekedésem volt, miközben szinte kétpercenként jártam pisilni” – emlékszik vissza a 36 éves, Laura Everley a Daily Mail riporterének.

Az egygyermekes brit édesanya azt mondja, nagyjából három hónappal az első tünetek jelentkezése után futott abba a Facebook-posztba, ami minden bizonnyal az életét mentette meg. “Egy barátom osztotta meg egy közös barátunk írását, aki úgy szeretné felhívni a petefészekrákra a figyelmet, hogy megosztja saját tapasztalait. Ő ugyanis nem is olyan rég gyógyult ki a betegségből” – mondja az anya, majd hozzáteszi, miután végigolvasta a bejegyzést, azonnal ráismert a tüneteire és hívta a nőgyógyászát.


Kép forrása: Facebook

“Az orvosom először azt hitte, megzavarodtam, de mikor alaposabban megvizsgált, kiderült, nem alaptalanok a félelmeim.” Laurát néhány nappal később már azzal szembesítette orvosa, hogy előrehaladott petefészekrákja van: “Választhatattam: vagy kiműtik az egész méhemet, vagy csak az érintett petefészket távolítják el, ám ebben az esetben fennállt a lehetősége, hogy a betegség tovább terjed” – mondja az asszony, aki végül beleegyezett a hiszterektómiába.

“Nehéz döntés volt, mert még szerettem volna gyereket szülni, de végül beleegyeztem abba, hogy kivegyék az egész méhemet. A műtét után kiderült, jobban nem is dönthettem volna, a rák ugyanis annyira szétterjedt, hogy már érintette a méhemet is, így azt így is úgy is el kellett volna távolítaniuk az orvosoknak.”

Az asszony azóta kemoterápiás kezelésre jár. Mint mondja, még van néhány hét, de az orvosa már most optimista: “Azt mondja, még idejébben csíptük el a betegséget, így az esélyeim a gyógyulásra, sokkal nagyobbak.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik