Élet-Stílus

Családtag lett az árva szarkafiókából

Pingvin a szarka (Pingvin a szarka)
Pingvin a szarka (Pingvin a szarka)

A kismadár mindössze néhány hetes volt, amikor az ausztrál család rátalált. Azóta elválaszthatatlanok.

 

Nem mindennapi családtaggal büszkélkedhet az ausztráliai Newportban élő Bloom család. 2013 óta ugyanis életük szinte minden percét a Pingvin névre keresztelt, elárvult szarkával töltik.


Képek forrása: Cameron Bloom

A kismadárra, aki vélhetően kiesett a fészekből, Noah, a Bloom-szülők akkor 11 éves középső gyermeke talált rá. Bloomék, ahelyett, hogy sorsára hagyták volna a fiókat, úgy döntöttek magukhoz veszik. A szülők egy állatorvos segítségével speciális diétát állítottak össze a kismadárnak, aki ettől szépen cseperedni kezdett. Ma már egészséges, felnőtt szarka, aki teljes jogú tagja a Bloom-családnak.

 

 

„Készítettünk neki egy kis fészket a kertben lévő egyik fán, hogy akkor jöhessen-mehessen, amikor csak akar” – mondja a családfő, aki fotográfusként előszeretettel fényképezi gyermekei és Pingvin bensőséges kapcsolatát. Hozzátette, elő-előfordul, hogy kedvencük néhány napra elcsatangol, de eddig még soha nem esett baja, és mindig szerencsésen hazatért.

 


 

A családdal a közelmúltban egyébként a New York Times bestsellerírója, Bradley Trevor Greive is felvette a kapcsolatot, és nem sokkal később bejelentette, könyvet ír a nem mindennapi barátságról, melyet Cameron Bloom fényképeivel illusztrál majd.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik