Élet-Stílus

Tiszteletbeli rendőrmotoros lett a négyéves magyar kisfiú

mini rendőr autó, matchbox (mini rendőr autó, matchbox)
mini rendőr autó, matchbox (mini rendőr autó, matchbox)

A daganatos kisfiú legnagyobb vágyát tegnap jószívű önkéntesek; gyalogosok, biciklisek és rendőrök együtt váltották valóra.

Amikor tegnap a Madách téren villogó rendőrautók és rendőrmotorok között átvette a névre szóló oklevelét a budapesti rendőrfőkapítánytól, a kis Gordonból egy csapásra az ország talán legfiatalabb tiszteletbeli rendőrmotorosa lett – írja a Blikk.

A napilap idézte a négyéves kisfiú édesanyját, Mihaljevic Szilviát is, aki elárulta, kisfia, akinél 2011-ben diagnosztizálták az agydaganatok kifejezetten gyerekeket támadó fajtáját, a neuroblasztómát, minden járgányért odavan, de leginkább a motorokat imájda, és nagyon szeret rendőrösdit játszani.

Kiderült az is, hogy Gordon egyik legnagyobb vágya az volt, hogy egyszer majd belőle is rendőrmotoros legyen, és ez tegnap a Csodalámpa Alapítvány jóvoltából valóra is vált. A szervezet, ami 12 éves fennállása óta 2500 hasonló kívánságot teljesített már, hisz benne, hogy a boldogság a legjobb gyógyszer.

“Hiszünk abban, hogy ezek az örömek segítenek a kis betegeknek aban, hogy erőt merítsenek a gyógyuláshoz” – nyilatkozta Felkai Márta, az alapítvány kommunikációs szakértője, majd hozzátette, a Csodalámpa nem utolsó kívánságokat teljesít, hiszen a hozzájuk jelentkező gyerekek 85 százaléka hamarosan meggyógyul.

Gordon édesanyja bízik benne, hogy hamarosan kisfia is a gyógyult gyerekek közé tartozhat majd. “Mivel az orvosaink a daganatot sajnos nem tudták kiműteni, ezért Gordon a közelmúltban átesett egy őssejttranszplantáción, azóta pedig a gyógyulás útjára lépett” – tette hozzá.

Az eseményről a Blikk videót is készített, íme:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik