Élet-Stílus

Hazaengedik a babát, aki orr nélkül született

eli(960x640).jpg (orrhiány)
eli(960x640).jpg (orrhiány)

A háromhetes kisfiú betegsége rendkívül ritka: a világon mindössze 37 hasonló esetről tudnak.

Amikor március 4-én, az alabamai édesanya, Brandi McGlathery a szülés után végre a kezébe vehette kisfiát, ösztönösen elkapta tőle a kezét. “Nem emlékszem pontosan, hogy mit mondhattam, de azt hiszem olyasmit, hogy “Valami nincs rendben. Nem így kellene kínéznie” – emlékezett vissza az asszony, majd hozzátette, bár orvosa először azt mondta, kisfia teljesen egészséges, miután rápillantott a gyerekre, az ő arca is elkomorult.


Kép forrása: Facebook

Thimothy Eli Thompsont azonnal az újszülött intenzív osztályra szállították, ahol a vizsgálatok után kiderült, egy ritka, veleszületett betegséggel, úgynevezett arhiniával (teljes orrhiánnyal) született. “Meg voltunk döbbenve, hiszen a terhesség alatt végzett vizsgálatok alatt semmi sem utalt arra, hogy Eli ne lenne teljesen egészséges” – mondja az édesanya, majd hozzáteszi, férjével még viccelődtek is az egyik 3D-s ultrahangon a baba orrának alakján.

A kisfiú mindössze öt napos volt, mikor az orvosoknak egy tracheotómia nevű eljárást kellett végrehajtaniuk rajta, melynek során megnyitották a légcsövét, hogy akkor is kapjon majd levegőt, ha éppen eszik. “Az orvosok azt mondják, Eli a veleszületett orrhiányt leszámítva teljesen egészséges. El se tudom mondani, milyen megkönnyebbülést éreztem, mikor meghallottam a hírt” – árulta el a háromgyermekes édesanya, aki sokáig attól rettegett, kisfiának más, rejtett betegsége is lehet.

 

Az édesanya egyébként Eli születése után létrehozott egy Facebook-oldalt, ahol a különleges kisfiú életének minden fontosabb eseményéről beszámol. Így többek között az első etetésről, fürdetésről, sőt, még Eli legfrissebb orvosi eredményeiről is. “Bár elméletben van arra lehetőség, hogy ha majd nagyobb lesz, Eli orrát helyreállítsák, az orrmelléküregek és az orrüreg hiánya miatt teljesen bizonytalan, hogy a rekonstruált működik-e majd” – írta, majd hozzátette, egyelőre ilyesmi miatt nem aggódnak. “Majd ha elég nagy lesz, ő eldönti, szüksége van-e a műtétre.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik