Élet-Stílus

Rácáfolt orvosaira a fél szívvel született kisfiú

szivbetegseg(2)(960x640).jpg (szívbetegség, )
szivbetegseg(2)(960x640).jpg (szívbetegség, )

Igazán senki nem hitt abban, hogy a súlyos beteg baba megélheti első születésnapját. Tévedtek.

Bár alig múlt tizenöt hónapos, a kis Jack Stevens születése óta többet élt meg, mint sok felnőtt. Jack ugyanis egy ritka fejlődési rendellenességgel, úgynevezett hipopláziás bal-szívfél szindrómával született, aminek következtében a szívének bal kamrája nem fejlődött ki megfelelően. “Az orvosok szerint ez egy életveszélyes rendellenesség, ami nem csak a vérkeringést, de a többi szerv működését is alapjaiban befolyásolja” – mondta a kisfiú édesapja, Chris, majd hozzátette, igazából senki sem bízott abban, hogy Jack megélheti az első születésnapját.


Képek forrása: Facebook

Az apa a brit Daily Mailnek azt is elmondta, feleségével már jóval kisfiuk születése előtt tudtak a rendellenességről, ennek ellenére úgy döntöttek, hogy nem szakítják meg a terhességet. A kisfiú végül a szülés kiírt időpontja előtt jött a világra, és már a születését követő első héten életmentő műtéten esett át. “Hogy életben maradhasson, az orvosoknak nyitott szívműtétet kellett végezniük. És, bár az eljárás jól sikerült, a következő egy évben Jacket még kétszer kellett műteniük” – árulta el az apa.

Az interjúból az is kiderült, a 15 hónapos kisfiú élete első öt hónapját a kórházban töltötte és gépek tartották életben. “Ezt követően hazavihettük őt, de néhány nap múlva – az egyik beavatkozást követően – sztrókot kapott, így hamarosan újra a kórházban találtuk magunkat” – ezt már a 27 éves édesanya, Ashton mesélte, aki saját bevallása szerint sosem adta fel a reményt, hogy kisfia egyszer meggyógyulhat.

 

A család hónapokat töltött bizonytalanságban, míg végre jó hírt kaptak: kisfiukat nem sokkal az első születésnapja után hazaengedték. “Soha életében nem sportolhat, és csak alig-alig mozoghat majd, ám Jack a megpróbáltatások ellenére most már remekül van. Hamarosan elindul, és kimondja majd az első szavait is” – mondja az apa, aki büszke fiára, aki akkor sem adta fel a küzdelmet, mikor már mindenki más lemondott róla.

 

“Az orvosok szerint a rendellenesség miatt Jacknek előbb-utóbb szívátültetésre lesz majd szüksége, de hogy pontosan mikor, azt egyelőre nem tudjuk. Addig is igyekszünk minden percet kihasználni, és úgy élni, hogy Jack minél kevesebbet észleljen a betegségéből.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik