Élet-Stílus

26 év után tehette meg első önálló lépéseit a fiatal nő

Veleszületett rendellenessége miatt a térdízületei nem jó irányba hajlottak. Gyógymód lett volna, ám a lány családja nem tudta azt kifizetni.

A 26 éves Chen Tuanzhi közel két és fél évtizedet várt arra, hogy megtehesse első önálló lépéseit, miután egy veleszületett betegség miatt eddig képtelen volt lábra állni. Bár az orvosok már a kislány születésekor felajánlották a szülőknek a lehetőséget, hogy megműtik a gyerek abnormálisan hajló térdízületeit, a szülők nem éltek a lehetőséggel. Nem volt pénzük ugyanis, hogy kifizessék a drága beavatkozást.


Kép forrása: Shanghaiist

Chen úgy nőtt fel, hogy se járni, se rendesen feküdni nem tudott, ám édesanyja szerint megtanult együtt élni betegségével. Az asszony lánya első önálló lépései után nyilatkozott a People’s Daily Online című lapnak, és elmondta, az évek során lányát csupán egyetlen dolog borította ki a betegségével kapcsolatban, éspedig az, ha az emberek megbámulták az utcán. “És ez sajnos még mostanában is rendszeresen előfordult” – tette hozzá.

Chen élete egy évvel ezelőtt változott meg gyökeresen, miután a történetét bemutatta a média, és a jószívű, segítő szándékú emberek összegyűjtötték neki a korrekciós műtéthez szükséges pénzt. A fiatal lány, aki időközben felvételt nyert a főiskolára is, azóta hét műtéten esett át, sőt, végigcsinált egy 10 hónapig tartó rehabilitációs programot is, aminek köszönhetően a közelmúltban végre megtehette első önálló lépéseit is.

“Hogy őszinte legyek, egy évvel ezelőttig még csak álmodni sem mertem arról, hogy egyszer a saját lábamon állhatok majd, és sétálhatok, mint a többi ember” – mondta Chen, majd hozzátette, nagyon boldog, hogy most, a kezelések után a saját lábán mehet majd haza. A tajvani Hualien Tzu Chi kórház tiszteletbeli elnöke, Chen Yinghe az esettel kapcsolatban azt mondta, voltak aggodalmai a lány gyógyulását illetően.

“Soha nem használta a lábait, ezért meg volt a lehetősége annak, hogy a gyógyulási folyamat sokáig eltart majd. Szerencsére Chen egy bátor, és céltudatos lány, aki vasakarattal tűrte a rá váró fájdalmas eljárásokat, és nagy szorgalommal végezte a rehabilitációs feladatokat is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik