Élet-Stílus

“Megmentjük a gyerekünket, kerüljön bármibe is”

kisfiu(960x640).jpg (kisfiú, )
kisfiu(960x640).jpg (kisfiú, )

A szülők egy gyermeküket már elvesztették. Most mindent megtesznek azért, hogy a tragédia ne ismétlődhessen meg.

Csakhogy az idejük rohamosan fogy: az orvosok szerint ugyanis fiuknak, a hároméves Cao Pengweinek mindössze néhány hónapja maradt, hogy átessen azon a beavatkozáson, ami megmentheti az életét.

Mint kiderült, a kis Cao három évvel ezelőtt, ikertestvérével jóval a szülés kiírt időpontja előtt jött a világra. A fellépő oxigénhiány miatt mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek, ám míg a kisebbik ikerfiú három hónapig élt, Cao most is küzd. A család orvosa kétéves korában diagnosztizált nála vízfejűséget.

“Azóta az orvosok azon vannak, hogy megakadályozzák az agyvíz felszaporodását Cao koponyájában, ám a folyamatot még a gyógykezeléssel sem tudták megállítani, így a kisfiú fejének körfogata mára 80 centiméteres, ami kétszerese egy vele egyidős, egészséges gyermeknek.

Bíznak az emberek jóságában

“Beleszakad a szívem, hogy így, szenvedve kell őt látnom” – nyilatkozta a megtört édesanya, Ding Meiling, aki a People’s Daily Online-nak azt is elmondta, mivel Cao kezelése szinte minden pénzüket felemésztette, már többször előfordult, hogy gyermekük az anyagiak hiánya miatt nem kapott kezelést.

 

“Csak abban reménykedhetünk, hogy még vannak jó emberek, akik készek segíteni, és vállalják, hogy megmentik a gyermekünk életét” – tette hozzá, majd elárulta, a műtét, ami megmentheti Cao életét 200 ezer jüanba, átszámolva, több mint 8 millió forintba kerül. “Az orvosok azt mondták, a műtétnek minél hamarabb meg kell lennie, de ennyi pénzt ilyen rövid idő alatt képtelenek vagyunk előteremteni” – ezt már a kétségbeesett apa mondja, aki azt ígéri, utolsó leheletéig küzdeni fog gyermekéért. “Megmentjük az életét, kerüljön bármibe is.”

Roonának sikerült


Kép forrása: AFP

Nem Cao az egyetlen gyermek, akinél a kései kezelés miatt okozott ilyen súlyos következményeket a vízfejűség. Két évvel ezelőtt mi is írtunk arról az indiai kislányról, Roona Begumról, aki szintén a nyilvánosságnak és az internetnek köszönhetően kapott második esélyt az életre. A kislány, akiről 18 hónapos korában készültek az első sokkoló fotók, és akinek koponyája a felszaporodó agyvíz miatt abnormálisan nagyra, 94 centisre nőtt, ma már túl van jó pár fontos műtéten. A kezelés hatására a kislány már beszél, sőt újra mosolyog is. Ide kattintva olvashat róla bővebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik