Élet-Stílus

Furcsa betegsége miatt istennőként tisztelik az újszülöttet

A kislány arca egy génhiba miatt torzult el. Szülei mégsem akarnak műtétet: azt mondják, a kinövés szerencsét hoz.

Noha a kezelőorvos már közvetlenül a szülés után figyelmeztette a szülőket, hogy a rendellenesség könnyen életveszélyessé válhat, az indiai szülők nem szeretnének gyógykezelést. Úgy vélik ugyanis, hogy újszülött lányukban – akinek még csak a napokban adnak majd nevet – az egyik legnépszerűbb indiai istennő, Genésa született újjá.

A hindu vallás szerint az elefántfejű Genésa, akit bátorsága, körültekintősége és eszessége miatt különösen szeretnek, Siva és Parvati istenek gyermekeként jött a világra. Mivel a vallás az istenséggel a jó szerencsét, a sikert és az akadályok legyőzését köti össze, nem csoda, hogy az indiai Aligarh-ban született kislányhoz hazatérése óta tucatjával érkeznek a látogatók. Van, aki csak a saját szemével szeretné látni, de olyan is van, aki ajándékkal, míg mások kéréssel érkeznek, csodában bízva.

A kislány szülei élvezik gyermekük népszerűségét, épp ezért hallani sem szeretnének orvosi kezelésekről, pedig, ahogy azt a gyermek kezelőorvosa, dr. Jayant Sharma is előrevetítette, az ilyen és ehhez hasonló rendellenességek nagyon veszélyesek. “Néhány évvel ezelőtt egy kisfiú született ilyen betegséggel, ám sajnos ő mindössze néhány hetet élt” – emlékeztetett a doktor a Times of Indiai című lapban, majd hozzátette, a kislány arcán látható kinövés egy génmutáció eredménye, melyet a helytelen táplálkozás és a környék szennyezett levegője is kiválthatott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik