Élet-Stílus

180 kilót fogyott gyógyíthatatlan beteg barátja kedvéért

Brian-Flemming(960x640).jpg (fogyás)
Brian-Flemming(960x640).jpg (fogyás)

A közel 300 kilós férfi életét egy netes játéknak és egy aprócska, ám annál erélyesebb asszonynak köszönheti.

“Őszintén? Soha, egyetlen percig sem sajnáltam Briant. Sőt, ami azt illeti, kezdettől fogva dühös voltam rá, amiért tönkreteszi a saját életét és ezt kerek-perec meg is mondtam neki” – nyilatkozta a brit Daily Mailnek Jackie Easthem, az 52 éves londoni nő, aki alig kamasz volt, mikor megtudta, hogy egy gyógyíthatatlan betegségben, úgynevezett muszkuláris disztrófiában szenved.

“Ma még jól vagyok, de az állapotom bármelyik pillanatra rosszabbra fordulhat. Az édesapám alig 48 éves volt, mikor a betegség elvitte. A nővérem, aki mindössze egy évvel idősebb nálam, és szintén ebben a betegségben szenved, már csak nehézkesen tud járni” – magyarázza Jackie, majd hozzáteszi, azért haragudott Brianre, mert a szenvedését – vele és családjával ellentétben – nem egy betegségnek, hanem kizárólag saját magának köszönhette.


Képek forrása: Facebook

Azon a bizonyos októberi napon, 2012-ben, miután benyakalta az ötödik pohár vodkáját, és megette a könnyűnek még jóindulattal sem nevezhető, főleg gyorséttermi ételekből álló vacsoráját, a michigani Brian Flemming szokásához híven leült a számítógépe elé játszani. Kedvenc internetes játékát nyitotta meg, ahol partnerét, Jackie Easthamet a gép véletlenszerűen sorsolta ki.

Beszélgetni kezdtek, amibe annyira belemélyedtek, hogy ezt követően hónapokig e-maileztek egymással. “Ahogy szép lassan megismertük egymást, úgy vettem észre magamon, hogy egyre jobban megnyílok Jackie-nek” – mondja Brian, aki akkoriban több mint 280 kilót nyomott. A férfi először azt vallotta be újdonsült barátnőjének, hogy rendszeresen iszik, majd azt is, hogy a külseje miatt többször is megfordult a fejében az öngyilkosság.

Néhány hónappal később Brian azt is elmondta Jackienek, hogy zavarja a túlsúlya, de képtelen változtatni az életmódján. Mire a Briannél 20 évvel idősebb, izomsorvadásban szenvedő nő dörgedelmes hangú levelet küldött neki válaszult. „Igen, csúnyán leteremtettem őt, mert az volt az érzésem, hogy rég feladta. Nem értettem, hogy egy fiatal, életerős férfivel hogy történhet ilyesmi” – nyilatkozta Jackie.

 

Az asszony levele még éppen időben érkezett ahhoz, hogy felrázza Briant, aki először az ivással hagyott fel. “Megerőltetés nélkül leadtam tíz kilót, ami elég erőt adott, hogy mozogni kezdjek” – mondta a férfi, aki ezt követően két év alatt 180 kilótól szabadult meg, és ma már képes lefutni egy félmaratont, sőt egy maratont is.


Kép forrása: Brian Flemming

Brian végül megmentőjével, Jackie-vel személyesen is találkozott, és azóta is tartják a kapcsolatot. Olyannyira, hogy Team 383 néven közösen létrehoztak egy alapítványt, ami a Brianhez hasonló sorsú – túlsúlyos és magányos – embereken segít. Mindeközben a 32 éves amerikai férfi azon fáradozik, hogy megszabaduljon túlsúlyos énje utolsó emlékeztetőitől is. Plasztikai műtétre gyűjt ugyanis, ami a nagy fogyás után fennmaradó, megnyúlt bőrt távolítaná el. “Sajnos a teljes költséget nem tudom előteremteni, ezért fordultam az emberekhez segítségért” – mondja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik