Élet-Stílus

Büntetésből halálra futtatta 9 éves unokáját

Joyce Hardin Garrard  (nagymama, )
Joyce Hardin Garrard  (nagymama, )

Emberölésért akár halálbüntetést is kaphat a nagymama.

Halálbüntetéssel is sújtható szándékos emberölés vádjában találta bűnösnek egy alabamai esküdtszék egy 49 éves nőt, aki büntetésből halálra futtatta kilencéves unokáját – jelentette a helyi sajtó. Joyce Hardin Garrard még 2012 februárjában kényszerítette órákon át facipelésre és futásra a kislányt, akit azért leckéztetett meg, mert hazudott egy cukorkával kapcsolatban.

A vád szerint még akkor sem engedte, hogy megálljon, amikor hányni kezdett és könyörgött, hogy megállhasson. A lány végül elájult, és három nappal később a kórházban meghalt. „Kínzás volt” – jelentette ki a vádat képviselő ügyész.

A védelem azzal érvelt, hogy az odaadó nagymamaként jellemzett nő csak kis botok összegyűjtésére kényszerítette a lányt, a futás pedig edzés volt, és megkérdőjelezték a halálra futtatást látó szemtanúk vallomásait, aki a bíróságon kínzásról beszéltek, de amikor látták mi történik, nem léptek közbe és még a rendőrséget sem értesítették.

Az emberölésben bűnösnek talált nagymama büntetésének nagyságáról egy hétfőn kezdődő tárgyaláson döntenek. A nő halálbüntetést kaphat, vagy tényleges életfogytig tartó börtönbüntetést. Az ügyészség a halálbüntetés kiszabását kérte.

 

Olvasói sztorik