Élet-Stílus

Amerika imádja a futót célba segítő rendőrt

„Jó, akkor innentől együtt csináljuk végig" – mondta a túlsúlyos nőnek, és együtt mentek tovább.

Ismét hőstettet végrehajtó rendőr került a hírekbe Amerikában. Néhány hete írtuk meg, hogy bejárta a világot az a fotó, amelyen egy zsaru megölel egy kisfiút; és most ismét egy fénykép tett híressé egy tisztet.

Jöjjenek a részletek: egy Asia Ford nevű hölgy elindult a Louisville-ben (Kentucky állam) megrendezett 10 kilométeres futóversenyen. A nő elhízásban szenved; akkor döntött úgy, hogy változtatnia életmódján, amikor már bőven 200 kiló felett volt a súlya, férjének pedig súlyos cukorbetegsége miatt amputálni kellett a lábát. Asia érezte, hogy ha azonnal nem kezd komoly fogyókúrába, akkor egy idő múlva nem lesz, aki ellátja a gyermekeit.

Viszonylag hamar ledobott több mint 10 kilót, és elhatározta, hogy elindul a 10 kilométeres futóversenyen.

A táv kétharmadáig jól bírta, de 6 kilométer után előjöttek a légzési nehézségek. A versenyt kísérő egyik rendőr, Aubrey Gregory azonnal a segítségére sietett, rákérdezett, hívjon-e mentőt, de Asia jelezte, hogy nincs szükség orvosokra, folytatja a versenyt. Három kilométerrel a cél előtt a rendőr ismét az egyre nehézkesebben haladó nőhöz fordult, megkérdezte, be akar-e ülni a kocsiba; de a futó elszánt volt, és – miközben a rendőrbe kapaszkodott – kijelentette, hogy most már semmiképp sem adja fel.

„Jó, akkor innentől együtt csináljuk végig” – mondta a tiszt, és a maradék távra a karját nyújtotta Asiának, akit másik oldalról a fia támogatott. Egyes források szerint a nő utolsóként futott be, más hírekben az szerepel, hogy néhány embert sikerült megelőznie; de ez persze egyáltalán nem számít.

Asiát és Gregory rendőrtisztet is hősként ünnepelték a helyszínen – és azóta is róluk szólnak a hírek; főleg, hogy a város polgármestere is megosztotta a szokatlan hajrát és a célba érést bemutató fotókat, amiket azóta ezrek osztanak meg.


A kép forrása: facebook.com/MayorGregFischer 


A kép forrása:facebook.com/MayorGregFischer 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik