Élet-Stílus

Rejtélyes adományozónak köszönhetően gyógyulhat a rákbeteg kisfiú

kisfiu(960x640).jpg (kisfiú, )
kisfiu(960x640).jpg (kisfiú, )

A jószívű ismeretlen 40 ezer fontot ajánlott fel a gyerek családjának, hogy kifizethessék a kísérleti kezelést.

A brit Musgrove családnak mindössze egy hónapja maradt, hogy összekalapozza azt a 140 ezer fontot, amire a hároméves Kian kezeléséhez szükségük volt. Mivel korábban minden pénzüket a kisfiú gyógykezelésére fordították, úgy döntöttek, az internet népéhez fordulnak segítségért. Adománygyűjtő oldalt hoztak létre, melyben részletesen beszámoltak a fiúcska betegségéről is.

A család vallomásából kiderült, Kiant 2013-ban diagnosztizálták négyes stádiumú neuroblasztómával, egy olyan agydaganat fajtával, mely kifejezetten gyerekeknél jelentkezik. “Kian nagyon beteges volt, ezért a diagnózisa előtt rendszeresen jártunk már orvosokhoz. Az egyik vizsgálat során 27 kisebb tumort találtak a veséje környékén, nem sokkal később pedig megtalálták az előrehaladott stádiumban lévő agytumort is” – írja a kisfiú 27 éves édesanyja.


A kisfiú alig egy éves volt, mikor rákkal diagnosztizálták
Képek forrása: Daily Mail

Kat Musgrove azt is elmondta, az interneten találtak rá arra az amerikai kísérleti kezelésre, mely jelentős javulást ígér a Kianhez hasonló betegséggel küzdőknek. “Csak hogy a leírásában azt is kikötötték, csak olyan betegeket kezelnek, akiknek az utolsó kemoterápiás kezelésének időpontja nem régebbi, mint 120 nap.” Az édesanya elmondta, Kian már 90 napja nem kapott kezelést, mikor a gyűjtést indították.

“Szorított minket az idő, ekkora összeget pedig képtelenek lettünk volna ilyen rövid idő alatt előteremteni” – magyarázza, majd hozzáteszi, egy nagylelkű ismeretlennek köszönhetően ez az utolsó, anyagi természetű akadály is elhárult az utazás elől.

 

“Rettenetesen izgulok. Egyrészt azért, mert mindennél jobban szeretném, ha a kezelés sikerrel járna, másrészt, mert hátra kell hagynunk a családot, és Kiannel teljesen egyedül kell utaznom egy ismeretlen országba” – mondja. Kat azt is elárulta, a kísérleti kezelés, amiben Kian résztvehet, megakadályozza, hogy a daganat újra kifejlődjön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik