Élet-Stílus

Két nappal azután, hogy ikreket szült, meghalt egy 19 éves lány

ikrek(960x640).jpg (ikrek, )
ikrek(960x640).jpg (ikrek, )

Orvosai szerint a szülés után vérmérgezést kapott. Még csak meg sem foghatta gyermekeit.

“Őszintén, azt sem tudom, hogy mit mondjak. Sokkolt Sophie halála” – kezdte a brit sajtónak tett nyilatkozatát a 19 éves Sophie Burgess bátyja, Craig. A fiatalember, aki elmondása szerint azóta testvére mellett volt, hogy a beinduló fájások miatt kórházba került, elárulta, az egész családot sokkolták a történtek. “Az orvosok felkészítettek minket arra, hogy az ikerszülések egy részénél előfordulhatnak komplikációk, de arról hogy el is veszthetjük Sophiet, fogalmunk se volt.”


Képek forrása: Facebook

A kamaszlánynál egyébként 8 héttel a szülés várható időpontja előtt indultak meg a fájások. Barátja, a 23 éves Alex azonnal kórházba vitte a lányt, aki nem sokkal később természetes úton adott életét kisfiának, Olivernek a Shropshire-ban található Princes Royal Hospitalban. Ezzel szemben kislányát, Evie-t, a baba nyakára tekeredett köldökzsinór miatt, az orvosoknak sürgősségi császármetszéssel kellett világra segíteniük.

 

Az eljáráshoz Sophiet altatták, ám a fiatal lány többet sosem tért magához. Néhány órával később kiderült, súlyos vérmérgezést kapott, és hiába küzdöttek az orvosok az életéért két napon keresztül, végül meghalt. Noha a lány családja szeretne válaszokat kapni a Sophie halálával kapcsolatos kérdéseire, azt mondják, még az okoknál is fontosabb az, hogy egészségben és biztonságban tudják az ikreket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik