Élet-Stílus

Szupermodell akart lenni – kis híján belehalt

A 18 éves lány majdnem halálra éheztette magát, mert egy hang a fejében meggyőzte arról, hogy kövér.

Ahelyett, hogy a kortársaihoz hasonlóan az egyetemi felvételik miatt izgulnia, a 18 éves Christie Swadling szinte minden létező idejét a szabadban tölti. Amikor épp nem mozog, akkor is tele van tennivalókkal: a konyhában sürög-forog, vagy vezeti a kifejezetten evési rendellenességgel küzdő kamaszoknak szóló blogját.

A tanulást egyelőre félretette, Christie ugyanis örül, hogy egyáltalán él. Néhány hónapja, amikor harmadszor került kórházba azért, mert összeomlott a keringése, még az sem volt teljesen biztos, hogy a fiatal lány életben marad. Mindezt azért, mert Christie évekig egy álmot kergetett. “Olyan akartam lenni, mint Miranda Kerr: magas, vékony, elképesztően lapos hassal” – nyilatkozta a Daily Mail ausztrál kiadásának.


Christie 31 kiló volt, mikor először kórházba került
Képek forrása: Instagram

Christie 12 évesen lett anorexiás. Azután, hogy osztálytársai csúfolni kezdték, ahogy ő mondja, a “hurkái miatt”. “A szüleim sose voltak az egészséges táplálkozás megszállottai, így gyerekkoromban szinte mindent megkaptam amit csak kértem: csokoládét, chipset, süteményeket. Nem csoda, hogy egy idő után kigömbölyödtem, mert mozogni persze, alig mozogtam” – mondja.

A kiskamasz keményen edzeni és fogyókúrázni kezdett, aminek az lett a vége, hogy 16 éves korára már alig valamivel nyomott többet 30 kilónál. “Egyszer azt éreztem, hogy büszke vagyok magamra, másszor pedig azt, hogy ez kevés” – meséli, majd hozzáteszi, egy ördögi hang a fejében szünet nélkül arra buzdította, hogy legyen még soványabb.

Aztán jött a fordulópont: 17 éves rosszul lett a szülinapi buliján. A szüleivel közölték, hogy anorexiás, kezelést kapott. Egy ideig úgy tűnt, helyreáll az egészsége, de az éhezés néhány hónappal később újrakezdődött. Nem sokkal később Christie ismét kórházba került, ezúttal amiatt, hogy leállt a keringése. “Rádöbbentem, hogy ha ezt így folytatom tovább, semmit nem valósíthatok meg abból, amit magamnak álmodtam” – vallja be. “Rájöttem, hogy ez az utolsó lehetőségem, mielőtt belehalok a megszállottságba, ezért változtattam a hozzállásomon.”


Rájött, hogy az egészsége mindennél többet ér

Christie-nek végül sikerült felül kerekednie a betegségén: egészségesen eszik, a súlyát pedig állandó mozgással tartja szinten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik