Élet-Stílus

Arra tért magához a kómából, hogy meg akarják ölni

koma(960x640).jpg (kóma, )
koma(960x640).jpg (kóma, )

Az asszonyt épp le akarták kapcsolni az őt életben tartó gépekről, amikor váratlanul magához tért.

Miközben orvosai az erős, ópiátokat tartalmazó gyógyszerekkel magyarázzák az asszony nem mindennapi élményét, a 40 éves Jenny Bone állítja, hiába volt kómában, így is tisztán hallotta a körülötte zajló beszélgetéseket. “Emlékszem az ápolónők hangjára, és arra a beszélgetésre is, ami a férjem és a kezelőorvosom között zajlott” – mondja.

Ahogy arról a Daily Mail című brit lap beszámolt, a brit asszony a munkahelyén lett rosszul, miután egész reggel bizsergést érzett a lábaiban. Jenny a lap riporterének elmondta, még maradt annyi ereje, hogy vonatra szálljon, és soron kívül elmenjen a háziorvosához, aki írt neki egy kórházi beutalót, melyben külön felhívta kollégái figyelmét arra, hogy gyanúja szerint az asszony Guillain-Barre-szindrómában szenved.


Kép forrása: Facebook

Csakhogy, mikor Jenny a kórházban összeomlott, orvosai a beutalót, és ezzel együtt a betegséget, aminek hatására az immunrendszer rátámad a perifériás idegrendszerre, figyelmen kívül hagyták. Az asszonyt újra kellett éleszteni, majd mesterséges kómát idéztek elő nála, hogy megóvják a további sérülésektől. Az asszony férje szerint erre azért volt szükség, mert az orvosok nem tudták megállapítani, mennyire sérült Jenny agya a fellépő oxigénhiányos állapot miatt.

“Arra lettem figyelmes, hogy az orvosom arról győzködi a férjemet, hogy le kellene kapcsolni engem a gépekről, mert a vizsgálatok szerint súlyos agysérülésem van, az állapotom pedig nem fog javulni” – mondja az asszony, aki nem sokkal ezután tért magához. “Az orvosaim azóta sem hiszik, hogy a hallottak miatt történt az egész. Azt mondják, csak hallucináltam az erős gyógyszerek miatt, de én tudom, hogy ez adott elég erőt ahhoz, hogy visszajöjjek.”

Később kiderült, hogy Jenny rosszullétét, és a szívmegállását is az a Guillain-Barre-szindróma okozta, melyet háziorvosa sejtett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik