Élet-Stílus

Rettenetes körülmények között él 600 ezer magyar gyerek

bantalmazas(960x640).jpg (bántalmazás, )
bantalmazas(960x640).jpg (bántalmazás, )

Ma Magyarországon 620 000 gyermek otthona nedves, penészes, egészségtelen.

Ma Magyarországon 620 000 ezer gyermek otthona nedves, penészes, egészségtelen.


Kép forrása: Merényi Dániel / tudtad-e.blog.hu

Minden harmadik gyerek az egészségre ártalmas körülmények között él. Közülük 170 ezren olyan lakásban, ahol WC sincs, és ennél is többen vannak, akiknek még a hivatalos adatok szerint is sötét az otthona. A beázó tető alatt, nedves, penészes falak között élő gyerekek nagy eséllyel asztmásak lesznek, a szüleik által megvett drága páraelszívók is csak enyhíteni tudják a problémát, miközben növelik az amúgy is szegény családok számláit.

Az UNICEF jelentése szerint az EU-s országok közül Magyarországon nőtt a leggyorsabban a gyermekszegénység az elmúlt években, a már addig is szegénységben élő gyerekek szegénysége pedig csak tovább romlott a válság hatására. A súlyos nélkülözés sokszor el is szakítja a gyerekeket a szüleiktől: az átmeneti gondozásba vett gyerekek harmadának a megoldatlan lakhatás miatt kell intézetben lenniük.

Tudtad-e?

Ahogy arról itt írtunk bővebben, március 2-án, közel harminc emberi jogi civilszervezet közreműködésével, minden eddiginél átfogóbb kampány indult, melynek célja, hogy olyan, ma érzékenynek számító témákat tegyen érthetővé, mint például a menekültkérdés, a hajléktalanok és a fogyatékkal élők helyzete, vagy épp a szexuális kisebbségek ügye.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik