Élet-Stílus

Az egész világ szurkol az immunbetegségben szenvedő kisfiúnak

Az ötéves gyereket teljesen steril állapotok között kell tartani; hamarosan újabb csontvelő-átültetés vár rá.

Március 27-én mindenki viseljen sárga színű ruhadarabot!

Az ötéves Seth Lane az angliai Corbyban született, de napjait Newcastle-ben tölti, egy gyerekkórházban. A kisfiú születése óta súlyos kombinált immunhiányos betegségben szenved – a rendellenességet buborékfiú-szindrómának is nevezik, mivel az ilyen immunhiányos betegeket teljesen steril állapotok között kell tartani.

A kisfiú hat hónapos volt, amikor súlyos fertőzéssel került kórházba, ekkor szembesültek a szülők a diagnózissal, hogy Seth ebben a ritka immunbetegségben szenved. Azóta a fiúcska átesett egy sikertelen csontvelő-átültetésen; két és fél éves koráig nem találkozhatott másik gyerekkel.

Március végén újabb hasonló beavatkozás vár rá.

A kisfiú az alább látható videóban arra kér mindenkit, hogy szorítsanak neki azon a bizonyos napon (március 27), és mivel a sárga a kedvenc színe, azt szeretné, ha az emberek valamilyen sárga ruhadarabot vennének fel aznap, és lefotóznák magukat, a képet pedig kitennék Facebookra, Twitterre vagy Instagramra a #WearyellowforSeth (azaz: viselj sárgát Seth-ért) címkével. A cél: megmutatni a kis betegnek, hogy mennyien szurkolnak neki.

A videót már több mint 3 és fél millióan megnézték, a szülők el sem hiszik, hogy ilyen sokan érdeklődnek irántuk; így szinte biztos, hogy a világ minden tájáról érkeznek majd sárga ruhás fotók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik