Élet-Stílus

Egy rákbeteg fiú álmát váltotta valóra lottónyereményéből

daganat(960x640).jpg (daganat, )
daganat(960x640).jpg (daganat, )

A 15 éves fiú utolsó kérése az volt, hogy együtt úszhasson a delfinekkel. Egy 19 éves lány sietett a segítségére.

Jane Park mindössze 17 éves volt, mikor egy lottószelvénynek köszönhetően, örökre megváltozott az élete. A fiatal brit lány egymillió fontot tehetett zsebre, és az élete azóta, mondhatni, gondtalan. “Mostanra meguntam a tétlenséget, és azt, hogy folyamatosan csak költöm a pénzt, ezért úgy döntöttem, visszamegyek dolgozni” – nyilatkozta a brit Daily Record című lapnak a most 19 éves lány, aki januárban bolti eladóként talált magának új elfoglaltságot.


Képek forrása: Daily Record

Jane-t azonban mostan nem csak a bolti polcok feltöltése foglalkoztatja, de a jótékonyság is. Mint mondta, az elmúlt hónapokban folyamatosan kereste a módját, hogy vagyonának jó helyet találjon, így került kapcsolatba a 15 éves Leon Rendle-lel és családjával. A fiatal brit fiút két éve, 2013 elején diagnosztizálták a Ewing-szarkóma egy ritka válfajával.

A rosszindulatú csontdaganat Leon esetében főleg a hosszú csontokat, a bordát és a gerincet vette célba, és bár a fiú azonnal megkapott minden szükséges kezelést, többek között a kemoterápiát és a csontvelő-átültetést, tavaly májusban a betegség újra visszatért. “Mivel az újranőtt daganatot már vastag erek hálózzák be, ezért az orvosok nem tudják eltávolítani. Kénytelenek voltak belátni, hogy nem tehetnek semmit Leon életéért” – nyilatkozta a fiú anyja, a 42 éves Nicky, aki attól retteg, az idei nyár az utolsó, amit fia még velük tölthet.

 

Mint kiderült, Leon legnagyobb vágya, hogy eljusson Floridába, együtt úszhasson a delfinekkel és eljuthasson az orlandói Universal Stúdióba, ám hiába mozgatott meg családja minden követ, nem találtak olyan biztosítót, aki fedezte volna a súlyos beteg fiú utazását. És ekkor jött a képbe Jane, aki a Facebookon találkozott a kamasz fiú történetével, és úgy döntött, lottónyereményének egy jó részét átutalja a családnak, hogy valóra válthassák Leon álmát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik