Élet-Stílus

A fogorvosa közölte vele, hogy halálos beteg

fogorvos (fogorvos, )
fogorvos (fogorvos, )

A diagnózis óta az anyuka arca teljesen eltorzult, de még így is boldog. Azt mondja, ennyit bőven megér neki, hogy láthassa felnőni a gyerekeit.

Azután, hogy foggal próbálta meg kinyitni kisfia üdítőjét, a 34 éves Lisa élete egy csapásra megváltozott. És nem csak azért, mert a művelet közben letört egy darab a fogából, hiszen az igazán drámai dolgok csak ezt követően, a fogorvosi rendelőben történtek vele. Lisa Epsom legnagyobb szerencséjére már másnapra időpontot kért fogorvosától, aki még mielőtt helyreállította volna a letört fogat, közölte az asszonnyal, hogy előrehaladott szájrákja van.

Lisa a Daily Mail című brit lapnak elárulta, a gondok akkor kezdődtek, mikor orvosa a kezelés közben egy pénzérme nagyságú vörös foltot talált a szájpadlásán. Végzett egy előzetes tesztet, ami alapján kórházba küldte az asszonyt, ahol öt nappal később megállapították, hogy az elváltozás rosszindulatú.


Kép forrása: Facebook

“Azt is mondták, hogy a daganat előrehaladott stádiumban van, és ha nem kapok kezelést, legfeljebb néhány hetem van hátra” – teszi hozzá az ötgyermekes nő, aki mindössze 33 éves volt a diagnóziskor. “Csak a gyerekeimre tudtam gondolni, és arra, hogy nem halhatok meg, hiszen szükségük van rám” – mondja.

Miután beleegyezett a kezelésbe, 2013 decemberében megműtötték. A 14 órás beavatkozás során az orvosok eltávolították a daganatot, és vele együtt az asszony szájpadlásának és arccsontjának egy részét, valamint a környező szöveteket is. “Mikor magamhoz tértem, úgy éreztem magam, mint akin átment egy úthenger. Az egész arcom fájt, és az sem segített valami sokat, hogy az ápolók csak félve adták a kezembe a tükröt” – meséli.

Az asszony végül egy hónapot töltött kórházban, ám ezt követően is zajlott a gyógykezelése: hat hétig sugárkezelést kapott, melynek végén az orvosok gyógyultnak nyilvánították. Ennek már nyolc hónapja, ám Lisa elmondása szerint csak most kezdett újra emberek közé járni. Azt mondja zavarja, hogy megnézik, hogy mutogatnak rá, ennek ellenére sem háborog, mert úgy véli, a megváltozott külseje csak kis ár azért, hogy láthassa felnőni a gyerekeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik