Élet-Stílus

Elvették újszülött gyermekét, mert fogyatékos

gordon(960x640).jpg (fogyatékosság, )
gordon(960x640).jpg (fogyatékosság, )

A mentálisan sérült nő két éve küzd, hogy visszakapja gyermekét, akit a hatóságok kétnaposan bíztak nevelőszülők gondjaira.

Úgy tűnik, két küzdelmes, kimerítő és sok szempontból elkeserítő év után, végre révbe ér a Gordon család, és visszakapják a kis Danát, akit 2012-ben szakítottak el édesanyjától a hatóságok. A periratok szerint az akkor mindössze kétnapos kislányt azért helyezték el nevelőszülőknél, mert a szakemberek úgy ítélték meg, mentálisan sérült édesanyja, Sara nem képes róla megfelelően gondoskodni.

„Azt mondták, azért adják Danát nevelőszülőkhöz, mert Sara mellett nem lenne biztonságban” – árulta el a Today című műsorban a kislány nagymamája, Kim Gordon. Az idősebb asszony azt is hozzátette, a szakemberek a rájuk nézve drámai következtetést abból vonták le, hogy lánya a szülést követő éjszakán egy alkalommal elfelejtette időben megetetni az újszülöttjét, és abból, hogy az ápolók szerint még a második napon is ügyetlenül pelenkázott.


Kép forrása: Gordon family

A Gordon-család nem akart belenyugodni abba, hogy a gyermek felügyeleti jogát ilyen mondvacsinált indokkal elveszik tőlük, ezért minden lehetséges alkalmat megragadtak, hogy harcba szálljanak a kislányért. „Sara velünk lakik, így nem maradt volna magára a gyerekneveléssel járó feladatokkal” – árulja el Kim, majd hozzáteszi, az utóbbi két évben havonta egyszer láthatta unokáját, akkor is mindössze egy órára.

„Minden alkalommal, mikor el kellett őt engednünk magunktól, úgy éreztem, a szívem egy darabját is magával viszi, de tudtam azt is, hogy bármennyire is fáj ez az egész, nem törhetek össze. Nem adhattam fel a reményt, hogy egyszer visszakapjuk őt, és a kitartásunk szerencsére meghozta az eredményét.”

Két év látszólag hiábavaló küzdelem után, a nagymama Kim Gordon megkapta a kis Dana felügyeleti jogát. „El se tudom mondani, mennyire boldogok voltunk az ítélet hallatán. Mintha csak karácsony lett volna” – mondja, majd elárulja, örül neki, hogy lánya, Sara végre úgy nevelheti kislányát, hogy abba nem szól majd senki bele.

Az Egyesült Államokban egyébként egyáltalán nem ritka, hogy egy szülőtől a fogyatékossága miatt vonják meg a gyermeke felügyeleti jogát. Gordonék ügyvédje szerint az esetek 40-80 százalékában ez a helyzet. A szakember bízik benne, hogy a most kicsikart precedens értékű döntés változtathat majd ezen a látszólag bevett gyakorlaton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik