Élet-Stílus

Édesanyja ölelése hozta vissza a halálból a koraszülött kisfiút

csalad(960x640).jpg (család, )
csalad(960x640).jpg (család, )

Az anya csak el akart búcsúzni gyermekétől, de az ölelése végül megmentette kisfia életét.

Amikor hosszú évek sikertelen próbálkozása után az orvos közölte, hogy a queenslandi házaspárnak ikrei lesznek, Kate és David Ogg szóhoz sem jutott a meglepetéstől. „Annyira régóta akartunk már gyermeket, hogy amikor végül kiderült, hogy az álmunk teljesült, el sem akartuk hinni.” Az örömhírt követően Kate várandóssága a terhesség hatodik hónapjáig komplikációk nélkül zajlott, a 26. héten azonban váratlanul beindult a szülés.

„Ahogy beértünk a kórházba, azonnal toltak is a műtőbe. Az ikreket császármetszéssel segítették világra: először a fiunkat, két perccel később pedig a lányunkat is” – emlékezett vissza Kate, aki, mivel csak egy baba sírását hallotta, aggódni kezdett. „Egyfolytába kérdezgettem az orvosomat, hogy mi történt, de nem válaszolt.” Kate végül az ágyon fekve elfordította a fejét, és ekkor vette észre, hogy szinte a teljes orvosi stáb az egyik baba körül csoportosul.


Kép forrása: Youtube

Mint kiderült, a kis Jamie légzése leállt és a szívverését is egyre kevésbé lehetett érezni. „Az orvosok mindent megtettek, de végül 20 perccel később azzal hozták őt oda hozzám, hogy nem tudnak rajta segíteni. Mikor az orvos átadta, arra kértem mindenkit, hogy hagyjanak minket magunkra. Csak a férjem maradhatott” – mondja Kate, aki arra készült, hogy örökre búcsút vesz gyermekétől.

„Levettem róla a takarót, és a csupasz mellkasomra fektettem őt, majd megkértem a férjemet, hogy vegye le ő is a pólóját, és bújjon hozzánk. Mindössze pár perce fekhettünk így, mikor Jamie váratlanul nagyot sóhajtott, kinyitotta a szemét majd mozgolódni kezdett. Akkor már biztos voltam benne, hogy életben marad.”

Ennek már öt éve. „Bár az első időszak nehéz volt, hiszen sokáig nem tudtuk biztosan, érte-e Jamie-t valami károsodás, ezt is átvészeltük, hogy aztán kiderüljön, a sok aggodalom felesleges volt, hiszen mindkét gyermekünk makkegészséges.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik