Élet-Stílus

30 milliót bukhat egy fogadáson az oltásellenes biológus

stefan lanka (stefan lanka)
stefan lanka (stefan lanka)

Stefan Lanka négy éve 100 ezer eurót ajánlott annak, aki be tudja neki bizonyítani, hogy a kanyaróvírus létezik.

Nagyon úgy tűnik, hogy négy év huzavona után, a német biológusnak, aki azzal szerzett magának kétes hírnevet, hogy évek óta következetesen tagadja a vírusok létezését, nem marad más választása, mint fizetni. Mint a katonatiszt, ugyanis a „pályázatára” még a kiírást követő héten jelentkezett egy német orvos, név szerint David Bardens, aki hat tudományos dokumentummal és mikroszkópos felvétellel is igazolni tudta a kanyaróvírus létezését.

Lanka nem fogadta el Bardens bizonyítékait, mondván, az általa benyújtott dokumentumokból hiányoznak a leírások, melyek a vírus méreteire, formájára és azok betegségokozó sajátosságaira vonatkoznak, ezért Bardens rövid levelezést követően a bírósághoz fordult követelésével. Négy év után, tegnap a ravensburgi bíróság ítéletet hozott az ügyben, és kimondta, Lanka pályázata és Bardens pályamunkája is megfelel azoknak a tartalmi és formai követelményeknek, melyeknek egy pályázatnak meg kell, így a biológus köteles kifizetni a felajánlott jutalmat.

Lanka fellebbezett a döntés ellen.


Kép forrása: Europress

„Az AIDS-et emberek találták fel”

Az 52 éves Stefan Lanka az elmúlt években ilyen és ehhez hasonló hajmeresztő állításokkal borzolja a tudományos élet képviselőinek kedélyét. Nyilatkozott furcsákat a szóban forgó kanyaróról is: szerinte a fertőző betegséget nem is vírus, hanem „mérgezés, vagy ha nem az, akkor pszichoszomatikus faktorok váltják ki, éppen ezért úgy véli, a betegség elleni oltás tudományosan nem indokolt.”

Németországban egyébként az elmúlt néhány hétben fellángoltak a viták a védőoltásokat illetően, különösen azóta, hogy február végén egy másfél éves berlini kisfiú meghalt, a kanyaró okozta szövődmények miatt. Az országot tavaly október óta sújtja az utóbbi tíz év legsúlyosabb kanyarójárványa: a Robert Koch Intézet legfrissebb adatai szerint a vírus eddig 13 szövetségi államban okozott megbetegedéseket és január elseje óta több mint 900 embert betegített meg.

Az oltásellenesség nemcsak Németországban okoz gondokat, hanem más nyugati országokban is. Épp tegnap jelent meg cikkünk arról a kanadai írónőről, aki autista lévén szót emelt az oltásellenes mozgalmak ellen, akik a halálnál is rosszabbnak állítják be betegségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik