Élet-Stílus

Teljesen tönkrement a gyomra az influenza miatt

nicola(960x640).jpg (anya)
nicola(960x640).jpg (anya)

A 25 éves nő hét éve egyetlen falatot sem evett, a gyomra ugyanis képtelen megemészteni a szilárd ételt.

“A betegségem hét évvel ezelőtt csak úgy lecsapott rám, a semmiből” – mondja a 25 éves, kétgyermekes brit nő. “Még csak 18 éves voltam, tele tervekkel, energiával, aztán egyik napról a másikra beteg lettem. Az influenzát anyámmal egyszerre kaptuk el, de az már a kezdet kezdetétől egyértelmű volt, hogy az én betegségem valamiért súlyosabb” – idézte fel a kezdeteket Nicola Nichols.


Képek forrása: Facebook

A fiatal nő elmondta, miközben édesanyja egy hét alatt meggyógyult, ő majd egy hónapig nyomta az ágyat, és szinte folyamatosan hányt. “Mikor az influenza más tünetei elmúltak, és napjában még mindig 10-15-ször hánytam, anyám kihívta az orvost. Először azt hitték, evési rendellenességem van, de hamar rájöttek, hogy rossz nyomon járnak. Aztán néhány nappal később jött a diagnózis: gasztroparézis.”

Mint kiderült, az influenza szövődményeként Nicola gyomrában annyira tönkrementek az izmok, hogy onnantól kezdve képtelen volt bármit is megemészteni. “Nem ehetek folyékonyat és szilárdat sem, mert azonnal kihányom. Szondán keresztül táplálkozom, amit a két kicsi gyermekünkkel az elején nagyon nehéz volt megértetni” – mondja Nicola, majd hozzáteszi, még bízik abban, hogy az orvostudomány fejlődése az ő problémájára is megoldást talál majd.

 

“Amikor a betegség miatt hullani kezdett a hajam, és kopaszra kellett borotválnom a fejem, nagyon kétségbe estem. Gyűlöltem magam, és a betegséget is, aminek csak a rossz oldalát láttam” – mondja, majd hozzáteszi, a családja és a férje volt az, aki átsegítette ezen a kritikus időszakon. “Elhitették velem, hogy van remény, és megtanítottak arra, hogy még a legrosszabb dolgokban is meglássam a jót. Azóta megszületett a két csodálatos gyermekem is, és úgy érzem, boldogabb nem is lehetnék.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik