Élet-Stílus

Egy terhességi tesztből tudta meg, hogy hererákja van

rak(960x640).jpg (rák, )
rak(960x640).jpg (rák, )

A 18 éves fiú orvosai csak a teszt segítségével tudták eldönteni, a rák melyik fajtájától szenved a betegük.

Amikor az érettségi előtt Byron Geldard először orvoshoz ment alhasi fájdalmaival, és azért, mert szünet nélkül fájt az oldala, a szakember hazaküldte őt annyival, hogy izomláza van. “Meg se fordult a fejében, hogy esetleg valami komoly bajom lehet. Nem küldött kivizsgálásra se, mert túl fiatalnak tartott hozzá” – nyilatkozta a brit fiatalember, majd hozzátette, miután orvosa megnyugtatta, hogy semmi baja, barátaival Kavosba utazott.

“Augusztusban értünk haza, az első utam pedig az orvoshoz vezetett, ugyanis egy duzzanatot találtam az oldalamban.” Az orvos ezután azonnal ultrahangra küldte a fiút, ahol a vizsgálat kimutatta, előrehaladott daganata van, ami átterjedt a vékonybelére és elérte a tüdejét is. “Ott álltam a diagnózissal, és a tudattal, hogy egy potenciálisan halálos betegségem van, és fogalmam se volt mit csináljak.”


Kép forrása: Telegraph

Byron elmondta, a kétségbeesését tovább növelte, hogy orvosai képtelenek voltak rájönni, a ráknak pontosan melyik fajtájával is állnak szemben. “Újabb és újabb vizsgálatokat kértek, hogy pontosíthassák a diagnózisukat, csakhogy semmi nem vitte őket közelebb ahhoz, hogy a négy-öt szóba jöhető rákfajtából kiszűrjék azt, ami nekem volt.”

A kezelést csak azután kezdték meg, hogy Byron Cambridgebe került, a Teenage Cancer Trust kórházába. “Sosem fogom elfelejteni a pillanatot, amikor az egyik orvos egy terhességi teszttel állt elém, majd közölte, csináljam meg. Mivel látszott az arcomon az értetlenség, azt is elmagyarázta, hogy a négy rákfajta közül az egyik, a hererák éppen olyan hormont (HCG-t) termel a testemben, mint a nőknél a terhesség” – mesélte a fiú.

“A tesztem pozitív lett, így az orvosok biztosak lehettek abban, hogy hererákom van, és megkezdték a betegség kezelését.” Byron elmondása szerint több hetes kemoterápiás kezelést kapott, ezt követően decemberben megműtötték, hogy eltávolítsák a rosszindulatú daganatot az alhasából.

“Január 19-én nyilvánítottak gyógyultnak, ennek ellenére még sokáig nem fogtam fel a dolgot” – vallja be, majd hozzátette, kellett egy kis idő neki, mire újra megtanulta élvezni az életet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik