Élet-Stílus

17 kilós tumort operáltak ki egy nő testéből

tumor(960x640).jpg (tumor, )
tumor(960x640).jpg (tumor, )

A 30 éves nőt a műtét előtt olyan erős fájdalmak kínozták, hogy már az öngyilkosságot fontolgatta.

“Azt mondta inkább meghal, semmint, hogy a tumorral tovább éljen” – nyilatkozta a 30 éves indiai asszony férje, Umesh, majd hozzátette, a 8 órás műtétet megelőzően az asszonyt komolyan foglalkoztatta a gondolat, hogy ha az orvosok sem képesek megszabadítani az állandó fájdalomtól, akkor a vonat elé veti magát.


Képek forrása: mirror.co.uk

“Szerencsére a műtét sikeres volt, így Nunwati ma már a világ legboldogabb embere” – árulta el a férfi. A 30 éves Nunwati Devi kálváriája még 2014-ben, kilenc hónappal ezelőtt kezdődött, miután az orvosok rosszindulatú elváltozást találtak a jobb petefészkében. Az asszony nem sokkal később átesett egy petefészekcisztektómián, valamint kapott három agresszív kemoterápiás kezelést is, a tumor ennek ellenére tovább nőtt.

Nunwati állandó fájdalmai a beavatkozás után kezdődött. “Mint kiderült, a tumor növekedése nem állt el a kemoterápiát követően, sőt, még jobban felgyorsult. Néhány hónappal később, mikor a krónikus fájdalom miatt újra orvoshoz mentem, a felvételeken már eltakarta a méhemet, és a húgyhólyagomat is” – panaszolta az asszony.

 

Az orvosok végül döntöttek: és egy radikális eljárás során eltávolították a hatalmasra – 17 kilósra – nőtt tumort, az asszony jobb petefészkét, a vastagbelének egy részét, és a húgyhólyagot is. “Nagy árat fizettem a gyógyulásért, de megérte” – mondta az asszony, aki 60,5 fél kilósan feküdt be az operációra és 43 kilósan távozott. “Bár a műtét előtt az orvosok azt mondták, van némi esélye annak, hogy nem élem túl az operációt, nem érdekelt a kockázat. Tudtam, hogy meg akarok szabadulni a tumortól, képtelen lettem volna akár egy napot is tovább élni úgy, hogy a testemben van.”

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik