Élet-Stílus

Egy év alatt hetven kilót hízott egy tumor miatt

A háromgyerekes apuka egy orvostanhallgatónak köszönheti az életét, aki a tünetekből azonnal rájött a betegségre.

Pedig a New York-i Donelle Trotman akkor már jó néhány éve járt orvostól-orvosig a legkülönfélébb tünetekkel. Mint mondja krónikus szédülés gyötörte, emellett folyamatos és megmagyarázhatatlan súlygyarapodással küzdött.

“Sosem voltam nádszálvékony, de három évvel ezelőttig azért némi rendszeresen mozgással sikerült kordában tartanom a súlyomat. Akkor azonban valami megváltozott, mert rövid idő alatt gyakorlatilag megdupláztam a súlyomat” – mondta a férfi az amerikai Today című műsornak.

Donell több orvost is felkeresett a problémájával, ám hiába, senki sem tudta megmondani, mi áll a hízása hátterében. “A legérdekesebb a dologban az volt, hogy csak a felső testem hízott: a karjaim, a mellkasom és a hasam. A lábaim viszont, az orvosok legnagyobb döbbenetére változatlanul maradtak.”


Az orvosok szerint visszanyerheti régi alakját
Kép forrása: Today

Trotman hiába próbálta mozgással ledobni a plusz kilókat, nem járt sikerrel: “Már az első néhány felülés közben elfáradtam. Próbálkoztam a futással is, de néhány méter után úgy kifulladtam, hogy azt hittem meg fogok fulladni” – panaszolta. A betegségét végül az év elején diagnosztizálták, mikor az év elején kettőslátás miatt ismét orvoshoz ment. Több tesztet is végeztek rajta, de eredményt egyik sem hozott.

“Ha nincs a gyakornok, aki felfigyelt a növekedési csíkjaimra, minden bizonnyal még most is csak vizsgálódnának. Így viszont kiderült, hogy Cushing-kórban szenvedek, az agydaganat egy viszonylag ritka fajtájában, ami Amerikában 50 ezerből mindössze egy embert érint, és az agyalapi mirigyen növekszik.” A sebészek azóta sikeresen eltávolították a tumort, Trotman pedig szinte azonnal fogyni kezdett. “Elmondhatatlan érzés. Minden nappal egy kicsit erősebbnek érzem magam” – lelkendezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik