Élet-Stílus

Az ápolók teljesítették a haldokló nő utolsó kérését

festmeny(960x640).jpg (festmény, )
festmeny(960x640).jpg (festmény, )

A holland asszony még egyszer szerette volna látni kedvenc festményét. Hordágyon vitték a múzeumba.

A Twitteren napok óta kering, és már több ezer lájkot és megosztást kapott az a megható fotó, melyen egy hordágyon fekvő nő látszik, ahogy egy Rembrandt-festményt néz. A képet a holland Ambulance Wish Foundation tette közzé, akik vállalták, hogy teljesítik a haldokló asszony utolsó kívánságát.

Mivel az idős nő kedvenc festményét szerette volna a halála előtt, még egyszer utoljára megnézni, a jótékonysági szervezet elintézte, hogy a járni már képtelen nőt a hordággyal és a rá vigyázó személyzettel együtt beengedjék az amszterdami Rijksmuseumba.


Kép forrása: Twitter/StAmbulancewens

A szervezet egyébként mostanáig több ezer idős, halálos beteg ember utolsó kívánságát váltotta valóra. Mint kiderült, ez az egyetlen céljuk, hogy megadják a haldoklóknak azt a bánásmódot és figyelmet, melyet megérdemelnek. “Szeretnénk, ha életük utolsó szakaszában is lenne valami, amire, ha eljön az idő, szívesen tekintenek vissza. Szeretnénk, ha teljesülne az utolsó kívánságuk, hogy ebben a nehéz időszakban legalább egy rövid időre félretehessék a bánatukat” – olvasható a szervezet honlapján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik