Élet-Stílus

Miből, mekkora adagot kellene ennünk?

eves(960x640).jpg (evés, )
eves(960x640).jpg (evés, )

A rizsből például egy teniszlabdányi a jó mennyiség.

Egy teniszlabdányi rizs, egy villanykörtényi szőlő. Ilyen és ehhez hasonló szemléletes és egyértelmű mennyiségi ajánlásokkal teli könyv jelent meg, ami segíthet abban, hogy tartsuk a súlyunkat.

A kontrollálatlan mennyiségű evés az egyik legfőbb oka az elhízásnak. Ezért nem csak arra kell figyelnünk, hogy mit eszünk, hanem arra is, hogy mekkora mennyiséget. A Mail Online készített egy látványos összehasonlító grafikát arról, milyen fajta ételekből, mekkora mennyiséget érdemes enni.


Kép forrása: Thinkstock

zok számára, akik egészségesen akarnak táplálkozni, komoly fejtörést okoz, hogy miből mekkora mennyiséget fogyasszanak el, ami még az egészséges határértéken van. Fontos azonban, hogy betartsuk a megfelelő mennyiségeket, mert ezzel megakadályozhatjuk az elhízást, és szinten tarthatjuk a súlyunkat.

A mennyiségekre vonatkozó ajánlásokat az illinoisi egyetem McKinley Health Center szakemberei adták meg. Martin and Marion Shirran a The Gastric Mind Band című könyvükben szemléletes példákkal illusztrálják, hogy egy adott ételből mekkora mennyiséget kellene megenni.

Szeretné tudni a pontos ajánlásokat? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik