Élet-Stílus

Fóka mentette meg az öngyilkosságtól, most ő segít másoknak

fóka (fóka)
fóka (fóka)

A férfi 19 évesen leugrott a San Franciscó-i Golden Gate hídról. A vízből egy fóka lökdöste ki, csodával határos megmenekülése óta teljesen megváltozott.

Életcéljának tekinti más öngyilkos hajlamú emberek életének megmentését az amerikai Kevin Hines, akit – saját elmondása szerint – egy fóka mentett meg, amikor öngyilkossági szándékkal a mélybe ugrott a San Franciscó-i Golden Gate hídról.

Az aktivista egy ausztráliai öngyilkosság-megelőzési konferencián számolt be a 19 évesen vele megtörtént eseményről. Mint elmondta, a jéghideg tengervízbe becsapódva egy lényt látott maga alatt, amelyről azt gondolta, hogy egy cápa, és hogy rögtön felfalja. Pánikba esett, de az állat egyre csak lökdöste kifelé a vízből, mindaddig, amíg a mentők rá nem találtak.

Elmondása szerint később beszélt egy férfival, aki leugrása idején a hídon tartózkodott, és ő elmondta neki, hogy a cápának hitt tengeri állat egy fóka volt. A parti őrséget pedig egy nő értesítette, aki szintén a hídon tartózkodott.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Az egykor bipoláris zavarral küszködő Hines hangoztatta, megváltoztatta az életét, hogy életben maradt azon kevesek közül, akik öngyilkossági szándékkal a mélybe vetik magukat a kaliforniai nagyváros szimbólumának számító hídról. Mivel megkapta “a második esély ajándékát”, segíteni akar másokon, akik ugyanolyan kétségbeesettek, mint ő volt annak idején. Miután gyógyszerek és szakemberek segítségével talpra állt, az öngyilkosságok megakadályozását szenvedélyének és életművének nevezte. Cracked Not Broken címmel könyvet adott ki, és szerte a világban előadásokat tart.

Hines szerint a vörös függőhídról leugró emberek kevesebb mint egy százaléka marad életben. Ő egyike a 34 túlélőnek, és az egyetlen, aki öngyilkosságellenes aktivistává vált közülük.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik