Élet-Stílus

Elvérzett a szülés után a négyes ikrek édesanyja

csalad(960x640).jpg (család, )
csalad(960x640).jpg (család, )

Az orvosok több mint egy órát küzdöttek a 36 éves kismama életéért, de már nem tudták megmenteni.

“Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy Erica meghalt. Az egész annyira gyorsan történt: az egyik pillanatban még minden rendben volt, boldogok voltunk, aztán Erica váratlanul rosszul lett” – emlékszik vissza a történtekre a 36 éves amerikai nő férje, Carlos Morales. A spanyol származású, 29 éves férfi a tragédia óta egyedül igyekszik ellátni négy gyermekét, és bár kap segítséget, azt mondja, felesége nélkül elveszettnek érzi magát.

A férfi a People magazinnak adott hosszú interjújában elárulta, feleségével évekig hiába próbálkoztak gyermekvállalással. “Mivel mindketten szerettünk volna gyereket, nem sokkal az esküvőnk után próbálkozni kezdtünk. Sokáig hiábavalónak tűnt az egész, aztán két évvel ezelőtt Erica teherbe esett.” A pár – Carlos elmondása szerint – alig várta a baba érkezését, ezért mikor kiderült, hogy Erica elvetélt, mindketten összetörtek.


Képek forrása: Carlos Morales

“Erica hónapokig gyászolt, és hallani sem akart arról, hogy esetleg újra próbálkozzunk.” Aztán tavaly év elején Erica meggondolta magát, és alávetette magát egy termékenységi kezelésnek. “Miután megtörtént a mesterséges megtermékenyítés, sokáig örülni sem mertünk. Csak az első ultrahangos vizsgálat után, mikor az orvosunk elárulta, hogy Erica nem egy, hanem egyszerre négy gyermeket vár.”

Januárban, a terhesség hetedik hónapjában aztán váratlanul megindult a szülés. Az orvosok császármetszéssel segítették világra a három kislányt és a kisfiút. “A műtét előtt még viccelődtünk, fotókat és videókat csináltunk, és elképzeltük, milyen lesz, ha végre magunkhoz ölelhetjük a gyermekeinket” – mondja Carlos, majd hozzáteszi, élete legszebb pillanata volt, amikor az orvosok végre a kezébe adták a babákat.

“Sokáig úgy tűnt, minden rendben van. Az orvosok szerint Erica állapota stabil volt, ám mikor magához tért az altatásból, láttam rajta, hogy fájdalmai vannak. Meg is kérdeztem tőle, de nem válaszolt. Nem tudott még beszélni, így csak erősen megszorította a kezemet.” Néhány órával később az asszony keringése összeomlott. Orvosai egy órán keresztül küzdöttek az életéért, de már nem tudtak rajta segíteni. Mint később kiderült, erős belső vérzése volt, ami miatt hipovolémiás sokkot kapott.

 

“Életem legszebb napja egy pillanat alatt a legrosszabbá változott” – mondja Carlos, akiben jelenleg a gyermekei tartják a lelket. “A kórházban felajánlottak egy tanfolyamot, ami megtanít arra, hogyan gondoskodhatok egyszerre több babáról is. Ez nagy segítség, ezért mikor csak tehetem, eljárok az órákra.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik