Élet-Stílus

Kilopták az anya kezéből gyermekét – 17 év után láthatta újra

celeste nurse (rablás, )
celeste nurse (rablás, )

A szülők, akik sosem adták fel a reményt, hogy újra látják lányukat, csak a vakszerencsének köszönhetik, hogy végül megtalálták gyermeküket.

A dél-afrikai Zephany Nurse mindössze háromnapos volt, mikor egy ismeretlen nő kis híján örökre elszakította őt a családjától. A most az ötvenes éveiben járó gyermektelen asszony megvárta, míg Zephany édesanyja, Celeste elalszik a Cape Town-i kórházban, majd mellélopakodott, egyszerűen kilopta a gyermeket az alvó kismama kezéből, majd futásnak eredt.


Kép forrása: Nurse család

Mikor Celeste Nurse felébredt, és értesítette a nővéreket, hogy kislányának nyoma veszett, már késő volt. Senki sem találta Zephanyt, se a nőt, aki magával vitte. Még a rendőrök által indított hajtóvadászat is eredmény nélkül zárult. Bár a szülők, Celeste és Morne a reményt sosem adták fel, hogy egy nap újra magukhoz szoríthatják elveszett lányukat, az évek múlásával szép lassan beletörődtek a hiányába. 

A következő években Celeste három gyermeknek adott életet: köztük a legidősebb, Cassidy épp három évvel azután jött világra, hogy nővére, Zephany eltűnt. A 14 éves kamaszlánynak kulcsszerep jutott abban, hogy a szülők rábukkanjanak Zephanyra. “Az egész azután történt, hogy Cassidy elkezdte a középiskolát. A vakszerencsének köszönhetően ugyanabba az iskolába vették fel, ahol nővére épp végzős volt. Az osztálytársaiknak feltűnt a köztük lévő hasonlóság, és azzal ugratták őket, hogy biztos rokonok, csak nem tudnak róla.”


Kép forrása: Europress

A gyerekeknek igazuk lett. Mikor Cassidy hazavitte a “lányt, aki annyira hasonlít rá”, hogy bemutassa szüleinek, Celeste és Morne azonnal felismerték benne rég elveszett lányukat. A szülők DNS-vizsgálatot kértek, mely néhány hét múlva bebizonyította, hogy a lány valóban az ő elrabolt gyermekük. A hatóságok ezt követően őrizetbe vették Zephany elrablóját és férjét, akik mint kiderült, sosem árulták el a lánynak, hogy nem ők a vérszerinti szülei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik