Élet-Stílus

82 évvel idősebb osztálytársainál

Ismerje meg a negyedikes éltanulót, Priscilla nénit!

A kenyai Priscilla Sitienei öt éve kezdte az általános iskolát egy óvodai előkészítő évvel, most jár negyedikbe. A tapasztalt hírfogyasztóknak feltűnhetett, hogy a lapokba ritkán kerülnek kenyai negyedikesek, így ez az eset is magyarázatra szorul (feltéve, hogy valaki sem a címet, sem a lídet nem olvasta): Priscilla 92 éves.

Illetve: körülbelül 92, mert a születése idején még nem minden kórházban sikerült megfelelően dokumentálni a születéseket, így ő sem rendelkezik anyakönyvi kivonattal. Az biztos, hogy 1923 környékén születhetett, a nagy éhínségek idején – írja a CNN.

Kiskorában (a gyarmati időkben) a nők nem járhattak iskolába – ezt egyfajta idő- és pénzpocsékolásnak vélték akkoriban. Priscilla néni néhány évvel ezelőtt döntött úgy, hogy mégis elvégzi az általánost: elege lett abból, hogy unokái és dédunokái közül néhányan iskolakerülők.

Beiratkozott, és nagyon ügyesen veszi az akadályokat. A szünetekben játszik a kis diáktársaival (három unokája is az ő osztályában tanul); részt vesz még a tornaórákon is, magaviselete, szorgalma példás.

A Guinness-bizottság hitelesítése esetén Priscilla néni bekerül a Rekordok könyvébe, hivatalosan is ő lesz a legidősebb általános iskolás – a csúcstartó 2004-ben 85 évesen kezdte a sulit, ám 90. életévében meghalt.

Forrás: CNN

Ajánlott videó

Olvasói sztorik