Élet-Stílus

Meghajoltak orvosai a 15 hónapos kisfiú előtt

orvosok(960x640).jpg (orvosok, )
orvosok(960x640).jpg (orvosok, )

Az orvoscsoport ezzel a megható gesztussal tisztelgett a gyermeknek, aki májával megmentette egy másik kisfiú életét.

Mikor a kínai szülők, Huang Yun és Liu Pingfen megtudták, hogy gyermekükön nem tudnak segíteni az orvosok, összetörtek. Ahogy azt a kínai központi televíziónak elmondták, épp a tavaszi fesztiválról tartottak hazafelé, amikor a baleset történt. “Egy hídon hajtottunk át éppen, mikor az autó váratlanul megcsúszott, a korlátnak ütközött, majd az alattunk lévő, 10 méter mély szakadékba zuhant.”

Míg a szülők kisebb karcolásokkal megúszták a balesetet, gyermekük, a 15 hónapos Huang Zihan súlyos fejsérüléseket szenvedett. Azonnal kórházba szállították, de már az orvosok sem tudtak rajta segíteni és agyhalottnak nyilvánították. Noha Kínában a szervadományozás vallási okokból még mindig gyerekcipőben jár, Huang és Liu nem akadékoskodtak, és azonnal beleegyeztek abba, hogy fiukból szervdonor legyen.

“Az orvosok elmondták, hogy rengeteg beteg ember van a várólistákon, akik az esetek többségében hiába várnak új szervre. Úgy döntöttünk, ha a fiunk csak egy ember életét megmenti, már nem élt hiába a Földön” – magyarázta a döntésüket az apa, Huang Yun, aki elmondta azt is, fia végül egy nála alig valamivel idősebb fiút mentett meg a májával.

A szülők a tévécsatorna riporterének elmondták azt is, embertpróbáló pillanat volt, mikor az orvosok lekapcsolták gyermeküket az őt életben tartó gépekről. “Azt hittem az eszemet vesztem a fájdalomtól” – vallotta be az anya, aki most már hálás azért, hogy a nyugat-kínai egyetemi kórház munkatársai megengedték nekik, hogy utoljára még találkozzanak gyermekükkel, és elköszönjenek tőle. (Megható képeket nézhet a búcsúról ide kattintva.)


A 11 éves Liang Yaoyi három embert mentett meg
Kép forrása: Viralnova

Tavaly augusztusban, szintén Kínában az orvosok hasonló gesztussal köszönték meg a 11 éves Liang Yaoyi szervadományát is. Az agydaganatban szenvedő kisfiú nem sokkal a halála előtt döntött úgy, hogy szerveit felajánlja olyan embereknek, akik már évek óta hiába várnak. Nagylelkű tettével Liang végül három ember életét mentette meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik