Élet-Stílus

Ezért jobb az együttélés, mint a házasság

A házasság egészségre gyakorolt pozitív hatásairól számos tanulmány született már, azonban egy most megjelent kutatás eredményei szerint az is elég, ha a pár együtt él.

A házasság nemcsak évtizedekig tartó szeretetet, megértést, közös célokat ígér, de a szív- és érrendszeri betegségek alacsonyabb rizikóját, az elégedettség növekedését és hosszabb életet is. Jennifer Kohn a Drew Universityről és Susan Averett, a Lafayatte University kutatója, arra voltak kíváncsiak, hogy valóban szükséges-e a házassági ceremónia ahhoz, hogy a kedvező hatásokat élvezhessük.

A két amerikai közgazdász egy nagyszabású, 8000 férfi és 10.000 nő bevonásával készült brit felmérés adatait elemezte. Azért részesítették előnyben a brit eredményeket az amerikaiakkal szemben, mert Nagy-Britanniában mindenki számára elérhető, általános egészségügyi ellátás van, így kiküszöbölhetővé váltak az USA egészségügyi rendszerének kiegyensúlyozatlanságából származó különbözőségek.

Úgy találták, hogy bármilyen életkorú egyénekről legyen is szó, az együttélésnek legalább annyi előnye van, mint a házasságnak. 

Kíváncsi, mely korcsoportban van több előnye az együttélésnek? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik