Élet-Stílus

Hét vetélés után az aszpirinnek köszönhetően esett teherbe

anya, gyermek, család (anya, gyermek, család, baba, )
anya, gyermek, család (anya, gyermek, család, baba, )

A 33 éves asszony azóta próbált kétségbeesetten teherbeesni, mióta megismerte a férjét.

“2003-ban történt, akkor kezdtünk randizni, és én már az első alkalom után tudtam, hogy ő az igazi” – kezdte nem mindennapi történetét a 33 éves brit édesanya, Samantha Bourner a Mirror című brit lapnak. Az asszony a riporternek elárulta azt is, férjével, Daviddel szinte az első pillanattól kezdve tudták, hogy közös gyermeket szeretnének, így néhány héttel az összeköltözésük után, próbálkozni is kezdtek.

“Amikor teherbe estem az első gyermekünkkel, már két éve voltunk együtt. Nincsenek rá megfelelő szavak, hogy elmondjam, mennyire boldogok voltunk. Épp ezért valóságos tragédiának éltük meg, mikor a baba váratlanul meghalt a terhesség 22. hetében” – emlékezett vissza az embertpróbáló időszakra Samantha.


Kép forrása: mirror.co.uk

A 33 éves asszony ezt követően még öt gyermeket vesztett el, mire az orvosok kiderítették, hogy antifoszfolipid, más néven Hughes-szindrómában szenved. A ritka, immunrendszert érintő betegség többek között befolyásolja a vér alvadását, vérrögképződést okoz, a nőknél pedig növeli a vetélés kockázatát. “Az orvosaim biztosak voltak benne, hogy a vetéléseket az okozta, hogy a betegség miatt túl sűrű volt a vérem, ezért előírták, hogy minden nap szedjek aszpirint” – árulta el.

Samantha, és férje David végül tavaly márciusban jó hírt kapott: megtudták, hogy Samantha ismét várandós, ezúttal ikrekkel. “A rossz tapasztalatok miatt persze nem mertem előre örülni, de nagyon boldog voltam.” Aztán a várandósság kilencedik hetében az egyik baba meghalt, a leendő szülők pedig aggódni kezdtek, hogy minden próbálkozásuk ellenére megismétlődik velük a tragédia. “Az orvosaim a biztonság kedvéért összeöltötték a méhszájat, hogy még csak véletlenül se tágulhasson ki idő előtt.”

Samantha kisfia, Noel végül néhány héttel a szülés kiírt időpontja előtt született, császármetszéssel. “Bár a terhesség nagyon kimerített, ennél boldogabb aligha lehetnék” – mondta Samantha, majd elárulta, bár a családja és ismerősei is erre buzdítják, újabb gyermekre egyelőre nem vállalkozna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik