Élet-Stílus

Súlyos mérgezést kapott a kisbaba a céklától

cékla (cékla)
cékla (cékla)

Életveszélyes helyzetet teremtett a piacon vásárolt zöldség. Az orvos szerint jobb, ha inkább a szigorúan ellenőrzött üveges bébiételt kapják a kicsik.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy a kisfiamnak mindenből a legjobbat adjam, ezért is döntöttem úgy, hogy csak a piacon frissen kapható ételeket adom neki” – nyilatkozta a Borsnak Drimus Brigitta. A piacon vett céklából csinált bébiételt, majd vacsora után a baba szája, később az egész teste belilult.

A kórházban az orvosok kikapták édesanyja kezéből a kicsit, aki életveszélyes helyzetbe került. Nagy nehezen stabilizálták állapotát, majd vért vettek tőle, ebből kiderült, hogy nagyon magas a nitrát és nitrit koncentrációja vérében. 55,2% volt a nitrátszint, 70%-tól halálos a mérgezés. Ha pár perccel később vitték volna be, lehet, hogy már nem élne. A kisfiú, miután megkapta az ellenszérumot, jobban lett, másnap már haza is vihették.

A szülők bevizsgáltatták a céklát és kiderült, hogy a megengedett határérték négyszerese volt a nitrát és nitrit szintje a zöldségben.

Dr. Bense Tamás orvos a Borsnak elmondta: nagyon vigyázni kell a piacon kapható zöldséggel és gyümölccsel. A napon érlelt, kertben termelt árunak nincs párja, de télen, amikor sok a külföldről behozott vagy melegházban termelt ellenőrizhetetlen zöldség-gyümölcs, jobb, ha az anyák a szigorúan ellenőrzött, üveges bébiételt adják a kicsiknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik